Aegis: Частка інтернету в рекламних витратах в Україні має складати 15%

20 Квітня 2011
8931
20 Квітня 2011
12:07

Aegis: Частка інтернету в рекламних витратах в Україні має складати 15%

8931
Aegis: Частка інтернету в рекламних витратах в Україні має складати 15%

Частка інтернету в медіарекламних бюджетах має складати не менше 15%. Таку думку висловила Настя Байдаченко, директор з цифрових комунікацій групи Aegis Media/GMG, у своєму виступі на Yalta Digital Forum-2011. Про це повідомляє прес-служба групи.

 

До основних причин, які сьогодні заважають досягненню високої частки інтернету с бюджетах, пані Байдаченко вважає нестачу інформації та профільних фахівців, некоректну оцінку ефективності медіа, особливо телебачення.

 

«Рынок недооценивает роль digital в медийном миксе, как канала, усиливающего и увеличивающего рекламный отклик. В то же время, согласно нашим внутренним исследованиям, основную долю людей с высоким доходом и более половины со средним и выше можно охватить одним интернетом» - сказала експерт.

 

«На рынке до сих пор существует культ телевизионной рекламы. При этом, для высокодоходных аудиторий охват Интернет сравним с ТВ, а его «достраивание» в сети, после точки насыщения ТВ, обходится дешевле», - вважає вона.

 

На думку Насті Байдаченко, виправити ситуацію можна у тому випадку, якщо обороти гравців ринку та рекламодавців стануть індустріальною інформаціжю, якщо агентства надаватимуть клієнтам усі наявні індустріальні дослідження, а ринок отримає критичну масу успішних кейсів з оцінкою ROI.

 

Нагадаємо, Всеукраїнська рекламна коаліція прогнозує, що 2011 року обсяг ринку інтернет-реклами сягне 400 млн грн, що становитиме 4,8% усього рекламного ринку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8931
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду