Прес-секретар губернатора випроводила журналістів із зустрічі з послом

14 Квітня 2011
11745
14 Квітня 2011
17:47

Прес-секретар губернатора випроводила журналістів із зустрічі з послом

11745
Бо дотримувалася правил протокольної зйомки під час міжнародних візитів
Прес-секретар губернатора випроводила журналістів із зустрічі з послом

13 квітня під час зустрічі губернатора Черкас Сергія Тулуба з надзвичайним і повноважним послом Німеччини в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом прес-секретар пана Тулуба Оксана Химич попросила представників ЗМІ покинути зал. Сталося це через кілька хвилин після початку заходу.

 

Про це «Детектор медіа» повідомили черкаські журналісти, здивовані вчинком прес-секретаря. Вони просили не називати їхніх прізвищ, оскільки мають певні побоювання.

 

Журналісти  пов\'язують дії прес-секретаря з тим, що під час зустрічі мало обговорюватися «скандальне» питання - конфлікт довкола лікування хворих на ниркову недостатність у німецькій приватній клініці «Фрезеніус». Зокрема, мало звучати питання про те, чому не виконуються домовленості і договори, укладені черкаською владою з німецькими інвесторами.

 

«Спочатку почав говорити губернатор. Відповідно до протоколу він представляв Черкащину. А оскільки питання було скандальне, ми всі чекали, коли буде говорити посол, але прес-секретар буквально через хвилин 5-7 сказала всім покинути зал, неголосно, просто передала усім, що мов "на вихід". Всі журналісти встали і пішли. Ми до суті не дослухалися взагалі», - повідомив черкаський журналіст.

 

Як розповіла в коментарях ТК Оксана Химич, «журналісти були присутні не 5 хвилин, а хвилин 15-20, а сам захід тривав з годину». На питання про те, чому журналістам не було дозволено залишитися на всю зустріч, пані Химич відповіла, що таким є протокол зйомок міжнародних зустрічей: «Під час міжнародних зустрічей ми завжди організовуємо прес-конференції, прес-підходи, у нас це все налагоджено. Так було і цього разу. Преса була запрошена, було багато представників і комунальних, і незалежних ЗМІ. Йшла зустріч, сторони спілкувалися. А після того, хто бажав, той взяв коментарі. І в посла, і в наших представників. Крім того, ми потім розіслали інформацію за результатами зустрічі. Я не розумію, чому виникло таке питання».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11745
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Про яку "інформацію" йдеться???
4759 дн. тому
Цікаво, що в інформації, яку розіслала прес-служба, не було й слова про Фрезеніус)) http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=3024
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду