Лубченко закликає оголосити бойкот Табачнику за журналістів-холуїв

12 Квітня 2011
16085
12 Квітня 2011
16:17

Лубченко закликає оголосити бойкот Табачнику за журналістів-холуїв

16085
«Навіть акордеоністу роздавати такі оцінки людям журналістської професії непристойно»
Лубченко закликає оголосити бойкот Табачнику за журналістів-холуїв

Голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко закликає колег оголосити бойкот народному депутату України від Партії регіонів Яну Табачнику, який обізвав журналістів «холуями». Про це йдеться в заяві голови НСЖУ, яку цитує УНІАН.

 

Нагадаємо, у своїй програмі «Честь имею пригласить» 9 квітня на телеканалі КРТ Ян Табачник заявив, що журналісти - «це холуї, що обслуговують своїх хазяїв. Я це прекрасно знаю. 85% журналістів у цій країні займаються цим».

 

Як зазначає пан Лубченко, «навіть акордеоністу роздавати такі оцінки людям журналістської професії непристойно. Що вже говорити про народного депутата від правлячої партії? Нехай би пан Табачник роззирнувся по парламентській залі, коли його колеги за помахом руки диригента фракції одностайно натискують на потрібні кнопки. То що це - свідоме виявлення волі народного депутата?».

 

За словами голови НСЖУ, «журналісти, як і все суспільство, різні. Але у громадян є спосіб протистояти заангажованим працівникам пера, мікрофона, камери - не купувати, не читати, не передплачувати газету, журнал, вимкнути радіо чи телетрансляцію. А як боротися з депутатами, котрі отак, за командою зверхника, приймають закони, що погіршують, а не поліпшують життя людей. І як же назвати цих депутатів?».

 

«А чим підтвердить пан Табачник, що 85% моїх колег - холуї? - запитує Ігор Лубченко. - У нього що - є на руках рішення судів, якими іменем України це доведено? Переконаний, що немає. Певно, спрацював рефлекс: народного депутата притягти до відповідальності за наклеп і образу, ми знаємо, не так і просто».

 

«Але ми маємо іншу можливість, - зазначає голова НСЖУ у своїй заяві - у своїх засобах масової інформації взагалі не згадувати Табачника Яна Петровича. І я закликаю своїх колег оголосити бойкот пану Табачнику. Нехай собі грає на всіх музичних інструментах і засідає у парламенті, запрошує на передачі друзів (хоча його друзі мали б добре подумати, чи варто йти на передачу до недруга журналістів). Та, зрештою, то все його приватні справи. Журналістів, переконаний, його доля більше не цікавитиме».

 

Пан Лубченко зауважує, що в тій же програмі взяла участь і радник президента Ганна Герман. «Що - людина, котра стільки років працювала у реальній журналістиці, зупинила потік образ співбесідника на адресу своїх колег? Та нічого подібного! «Я розумію ваше обурення, але ми повинні бути добрими, Яне Петровичу. Бо ми - влада», - от і все, на що спромоглася пані радниця. Натомість вона зажадала, аби журналісти пройшли люстрацію і задекларували свої видатки».

 

У відповідь на цю пропозицію пані Герман голова НСЖУ наголосив: «Хто з журналістів має пройти люстрацію? Ті, хто працював свого часу у компартійній пресі? Так серед діючих творчих працівників ЗМІ їх майже не залишилося. Чи мають на увазі вимити з журналістського середовища тих, хто трудився у період помаранчевої влади? за президентства Кучми? Так усіх журналістів Польщі, любої серцю пані Герман, не вистачить, аби заповнити вивільнені після люстрації місця. Те ж стосується і розумувань радниці Президента щодо декларації про видатки журналістів».

 

Ігор Лубченко вважає, що журналісти готові до цього - давайте відповідний закон. А як дуже не терпиться - нехай чиновники Адміністрації президента, народні депутати від Партії регіонів добровільно подадуть такі декларації.

 

Голову НСЖУ обурює сам тон розмови співрозмовників програми. «Народний депутат принижує і ображає журналістів, радник Президента залякує люстраціями і деклараціями про видатки. Невже не можна говорити з аудиторією як з співгромадянами, а не з класовими ворогами? Боже, в якій країні ми живемо!», - йдеться в заяві пана Лубченка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16085
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ANDREY)
4733 дн. тому
Люди, схаменіться! Табачник єдиний, хто взявся реформувати нашу освіту, а не робити видимість реформ! Це невдячна справа, адже суспільство ще не знає, куди ці реформи приведуть, ми звикли до радянщини на український манер і воліли б нічого не міняти. Дайте людині спокійно працювати, не відволікайте на всяку пустоту, хай спокійно працює!
EURONEWS
4734 дн. тому
ТАБАЧНИК - БАЯН ... В ЭТОМ ЧТО-ТО ЕСТЬ. ЗАБУДЕМ, ПУСТЬ В ГЕНДЕЛЯХ МУЗИЦИРУЕТ - ИДЕАЛ МОРАЛЬНОСТИ И КОНЕЧНО КРАСОТЫ...
заслужений журналіст України
4734 дн. тому
Пропозиція Ігоря Лубченка є цілком слушною.Висловлювання Яна Табачника щодо журналістів не може не обурювати.Оскільки його дружина веде авторську програму на державному телебаченні,її теж можна вважати журналісткою.Чи,може,у пані Тетяни є індульгенція?
s_brun
4734 дн. тому
Давно пора було це зробити. Оголосити Табачнику і Герман бойкот, як Чечетову. І хай потім PR-ться разом хіба що в передачі самого Табачника "Честі не маю"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду