Законопроект про музичні квоти на радіо доопрацюють

7 Квітня 2011
14720
7 Квітня 2011
15:06

Законопроект про музичні квоти на радіо доопрацюють

14720
Комітет свободи слова збирає пропозиції щодо участі в робочій групі
Законопроект про музичні квоти на радіо доопрацюють

Члени Комітету з питань свободи слова та інформації на засіданні 6 квітня вирішили створити робочу групу з підготовки до другого читання проекту № 6342 про відміну 50%-ї квоти на україномовний продукт у радіоефірі.

 

Нагадаємо, нещодавно ідею створення такої робочої групи висловили член комітету Олена Бондаренко і українські співаки.

 

6 квітня було вирішено створити робочу групу із членів комітету, юристів і фахівців галузі. Керівником групи обрано Олену Бондаренко.

 

Усі, хто бажає долучитися до роботи над проектом, протягом семи днів мають повідомити про це секретаріат комітету.

 

Нагадаємо, законопроект № 6342 (повна назва - «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення)») прийнятий у першому читанні, його автором є народний депутат Олена Бондаренко.

 

Він викликав великі дискусії у суспільстві.

 

Зокрема, українські громадські організації закликали Верховну Раду не ухвалювати закону про скасування квот на національний музичний продукт до проведення ґрунтовного громадського обговорення. Відповідне відкрите звернення до голови Верховної Ради Володимира Литвина і голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка зробили учасники громадської кампанії «Новий громадянин», зокрема Інститут медіа права, «Демократичні ініціативи», «Остання барикада», фундація «Суспільність», ГО «Центр UA» - загалом 26 організацій.

 

На думку експертів, ухвалення закону у другому читанні без істотних адекватних змін «призведе до втрати усіма гілками влади в Україні контролю не лише за низкою галузей індустрії культури, ростом у державі безробіття серед працівників культури, але й за станом інформаційно-культурного простору».

 

В іншому законопроекті - № 8095 - народні депутати Віктор Уколов, Олена Бондаренко, Юрій Стець, Андрій Шевченко та Олександр Абдуллін запропонували звільнити від оподаткування і збору за користування радіочастотним ресурсом радіокомпанії, які мовлять державною мовою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14720
Читайте також
15.11.2011 14:30
«Телекритика»
30 569
16.04.2011 12:00
Леся Ганжа, «Дзеркало тижня. Україна»
26 688
22.02.2011 14:07
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
36 382
16.02.2011 14:07
Каша Сальцова, для «Детектор медіа»
2 548
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду