Комітет свободи слова підтримав проект про сурдопереклад на державних каналах

6 Квітня 2011
22920
6 Квітня 2011
18:42

Комітет свободи слова підтримав проект про сурдопереклад на державних каналах

22920
Вважає, що сурдопереклад має робити держава, а не комерційні мовники
Комітет свободи слова підтримав проект про сурдопереклад на державних каналах

Комітет з питань свободи слова та інформації на засіданні 6 квітня підтримав законопроект № 8214 про внесення змін до Закону «Про телебачення і радіомовлення» щодо організації сурдоперекладу в державних телерадіоорганізаціях. Члени комітету одноголосно рекомендують парламенту прийняти цей проект за основу.

 

Доповідач з цього питання народний депутат Юрій Стець (один з авторів проекту) зазначив, що треба зобов'язати державні телерадіокомпанії здійснювати інформаційне телемовлення (в частині телевізійних новин) із сурдоперекладом. Також, вважає він, державні та комунальні ТРО повинні забезпечувати сурдопереклад розповсюджуваних ними офіційних повідомлень органів державної влади та органів місцевого самоврядування й іншої обов'язкової інформації. На його думку, забезпечувати право всіх категорій громадян на отримання інформації повинна держава, а не комерційні мовники.

 

Держкомтелерадіо в такій редакції не підтримує проект, зауважила представник комітету Ганна Красноступ. «Держкомтелерадіо вважає, що адаптувати частину мовлення для людей з вадами слуху мають і  комерційні мовники», - сказала вона.

 

Член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Оксана Єлманова повідомила, що її колеги законопроект підтримують.

 

Нагадаємо, раніше парламентський комітет одноголосно відправив на доопрацювання урядовий проект № 6618 про доступ людей з вадами слуху до інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22920
Читайте також
16.03.2011 18:18
Світлана Остапа
, Тетяна Веремчук
46 618
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду