На ТОНІСі екстрасенси клонують глядачів

5 Квітня 2011
40278
5 Квітня 2011
15:23

На ТОНІСі екстрасенси клонують глядачів

40278
Ведуча інтерактивної програми пішла з проекту, коли довідалася про те, що, начебто, всі телефонні діалоги в програмі постановочні
На ТОНІСі екстрасенси клонують глядачів

Читачів «Детектор медіа» навряд чи треба переконувати, що всі інтерактивні шоу, де треба підрахувати кількість трикутничків, скласти слово «ХЛІБ» із літер «ж», «п», «о», «а», або ж де в студії сидять ворожки й пророчать долю - не більше, ніж грубий обман. Грубий, але водночас і достатньо витончений для того, щоб організатори не загули до буцегарні за шахрайство. Та відтепер є всі підстави, щоб махінації й ошуканство відкрито назвати своїми іменами.

 

 

«Таємниці долі»

 

Уявіть собі програму, яка в прямому ефірі ладна вирішити будь-яку вашу проблему. Починаючи від найдрібніших, - чи то песик занедужав, чи не знаєте, якого кольору машину купувати - і закінчуючи крахом особистого життя та страшними невиліковними хворобами. Панацею знайдено! Принаймні, в цьому запевняють ведучі й експерти програми «Таємниці долі» на телеканалі ТОНІС.

 

Щодоби опівночі в ефірі загальнонаціонального каналу починають правити бал ворожки, провидці, чаклуни й екстрасенси. Кого лишень серед них немає! Жінка-енерготерапевт спроможна за допомогою рун, карт таро і давніх символів позбавити вас «кармічних вузлів», розкрити сексуальну енергію і скорегувати долю. Головна її фішка - бізнес-прогноз, підбір ділових партнерів і вплив на важливі перемовини. Профіль іншого експерта - робота з дітьми, пошук зниклих безвісти людей і викрадених машин. Ось - засновниця «Бджолиної школи здоров'я», а ця - учениця Джуни. Експерти «Таємниць долі» знімають вроки, чари, вінець безшлюбності, лікують безпліддя й онкохвороби, гармонізують стосунки в сім'ї, пророкують майбутнє, позбавляють алко- й наркозалежності, корегують вагу й потенцію, ворожать, лікують тварин і вирішують будь-які проблеми через, даруйте, «психостатичний аналіз».

 

 

Екстрасенси

 

А які в них регалії та послужні списки - очманіти можна! Валентина Нікітенко - представниця Московського універсального інституту інноваційних технологій, нащадок старовинного роду донських козаків «Берегиня», фіналістка другої російської «Битви екстрасенсів» і популярна телеведуча (серйозно?). Валентина, до речі, готова цілодобово надавати консультації, якщо ви надішлете їй есемес зі словом «МИР». Олена Стеценко - знахарка в шостому поколінні, походить із стародавнього івано-франківського роду, перші згадки про який датовано 1724 роком. Вона ж - майстер четвертого ступеня міжнародної школи енергетичного хілерства і кармічної корекції. Світлана Довгаль - ведунка в 13-му поколінні Фінського роду (?), фіналістка другої української «Битви екстрасенсів» та експерт програми «Паралельний світ».

 

Автор не йме віри, що серед читачів «Детектор медіа» є ті, хто свідомо готовий сплачувати сотні гривень за телефонні рахунки, щоб отримати рідкісну можливість поспілкуватися з унікальними телевізійними екстрасенсами. Ну, а більш довірливим українцям можна хіба поспівчувати, бо ж ніхто не змушує їх під дулом пістолета набирати платні «0-900...». Та, виявляється, «розвод» полягає не лише в некомпетентності експертів та дорогих телефонних дзвінках і есемес. Ми отримали свідчення того, що «Таємниці долі» - це комерційна оборудка, в якій реалізовано кілька різноманітних схем. Ці свідчення ще належить перевірити компетентним органам, а тим часом - судіть самі.

 

 

Головний свідок

 

«Детектор медіа» отримала листа від Руслани Фадеєнко, котра з 2009-го працювала ведучою інтерактивної програми. Чи то пак, як каже сама Руслана, вона «рекламувала послугу вирішення будь-яких проблем, розповідаючи глядачам про експертів». Ведуча пішла з проекту, коли довідалася про те, що, начебто, всі телефонні діалоги в програмі постановочні! Частково процитуємо лист:

 

«Послухайте кількадесят хвилин поспіль - і ви почнете впізнавати голоси. Існує кілька голосів: жіночий молодий, жіночий віковий і 3-4 чоловічих. До того ж, дивно, що превалює чоловіча аудиторія, адже такими програмами, як правило, переймаються здебільшого жінки. Відповідь проста: колектив даного інтерактиву складається переважно з чоловіків. Зверніть увагу також на те, як підозріло точно експерти "вгадують" інформацію щодо тих, хто телефонує. Навіть за теорію вірогідності десь має бути помилка.

 

Я не беруся щось запевняти стосовно здібностей самих екстрасенсів. Я - не фахівець в даній царині, бо вірю в здоровий глузд і кохання. Лише зазначу: про вагітність однієї із співробітниць колектив дізнався на 5 місяці. Тобто упродовж 4 місяців вона працювала поруч з експертами програми - жоден з них і не здогадувався про її "цікавий стан". Робіть висновки самостійно, адже для справжнього екстрасенса відчути вагітність - елементарне вміння...».

 

 

Руслана Фадеєнко

 

Ми подзвонили ведучій, щоб з'ясувати більше подробиць.

 

- Руслано, у вашому листі є досить серйозні звинувачення. Ви не підписували договорів про нерозголошення?

- Взагалі жодних договорів не було підписано, все було на чесному слові. В принципі, ці люди мене жодного разу не обманули, тобто всі наші домовленості вони виконували. Але все-таки вони мене обманювали, бо я чула, що дзвінки підставні, а вони мене дуже довго запевняли і казали, що це мені здається.

 

«Детектор медіа» провела власний експеримент, порівнявши кількох додзвонювачів. Чи справді голоси, які ви зараз почуєте, належать одним і тим самим людям - достеменно зможе встановити лише експертиза. Та вслухайтеся в ці інтонації.

 

 

Ось як цю історію описує Руслана Фадеєнко:

 

«Там була така дуже активна Лілія Романова (екстрасенс. - ТК). Вона ще навіть креативила ці дзвінки, казала: "давайте якобы спросим об этом". І коли я її особисто запитала: "Лилия, вы обманываете людей, вам же звонят, за деньги и т. д.", вона сказала: "А мы давайте представим, что это реклама шоколада, таке малюсеньке звірятко робить лапками ось так". Тобто, в такому плані, що ми граємо в гру. Вона мені особисто це сказала. Якщо Лілія Романова буде розповідати, яка вона чемна, то насправді вона не дуже чемна, тому що вона сама ці дзвінки ще й придумувала».

 

 

Відповідь екстрасенса

 

Лілія Романова активно уникала контактів із «Детектор медіаю». Натомість розповідати про те, які чемні екстрасенси, взявся найвідоміший експерт програми «Таємниці долі» - переможець першої української «Битви екстрасенсів», володар гран-прі «Кришталева рука», учень школи Ракріома та нащадок великого Кобзаря (!) - Анатолій Шевченко.

 

- Знаете, я вам могу только одно сказать. Если кто-то что-то организовывал, то это, наверное, в качестве исключения. Потому что мне, например, не нужны фиктивные звонки. Я в открытом эфире работал. Люди, которые дозванивались мне в открытый эфир, потом приходили и на приём. Это факты, это задокументировано. Те же люди, которые звонили, приходили на приём потом, я с ними работал. Я никаких таких данных не имею, что какие-то фиктивные звонки были.

 

- Ви як людина з екстрасенсорними здібностями змогли б відрізнити, що дзвінки несправжні?

- Я такой целью просто не задавался. У меня проблемы такой не стояло. Мне звонки шли спокойненько. Я отвечал, как я вижу, как знаю, как чувствую. И у ТОНИСа ко мне претензий не было... Я могу сказать одно, что в то время, пока я там присутствовал и программы были с моим участием, там никаких фиктивных звонков не было. Если кто-то из экспертов слабый и звонки себе организовывал, просил кого-то... Когда мы там участвовали в начале 2010 года, в то время были программы и на ТРК «Киев», и на ТОНИСе, и частично программы на Россию шли. Никто не допускал каких-то таких звонков, о которых вы говорите, фиктивных или подстроенных. Это нелицеприятная ситуация.

 

 

Анатолій Шевченко

 

Я пошел туда из идеологических соображений, ни за какие ни за деньги. Мы участвовали на добровольных, благотворительных началах.

 

- Ви не отримували гонорарів?

- Нет, конечно. Может быть, кто-то и требовал какие-то гонорары, я лично никаких гонораров не получал.

 

- Але потім ці люди приходили до вас на прийом?

- Опять-таки, эти люди приходили на приём в качестве благотворительных акций. Потому что, с одной стороны, мы договаривались о взаимном сотрудничестве. Допустим, мне предлагается выступление, - я выступаю. Таким путём я доказываю, что мы есть, есть такие люди, что зрители благодарны, что в прямом эфире это звучит. Если кто-то не верит, то он приходит на приём. Приёмы были задуманы только как подтверждение того, что в эфире никаких таких, как вы говорите, сложных ситуаций нет. Люди, которые звонили в эфир, приходили сами и говорили: да, мы убедились, что действительно вы работаете, у вас есть способности у всех, и мы теперь не сомневаемся. Так и запишите, что приёмы были задуманы в качестве подтверждения способностей экспертов... Я за это денег не требовал, в каких-то финансовых отношениях не состоял. Я это делал из идеологических соображений. Мне это как свой промоушн, свой пиар. Выступать по телевидению - это всегда приятно, с моральной точки зрения приятно, подтверждение своего статуса тоже приятно. Вы поняли смысл моих слов? Не будете перекручивать?

 

 

Ми - ні. Ну що ви, Анатолію Івановичу! А от люди, котрі працювали в програмі «Таємниці долі», запевняють, що й експертні відповіді на есемес, і прийоми глядачів - теж начебто фікція. Автор має сміливість припустити, що так було не весь час. Але й не одноразово. Розповідає Руслана Фадеєнко:

 

«Експерти вже не лишаються після ефіру для приватних телефонних консультацій, як обіцяють в програмі. Через блокування справжніх дзвінків люди не можуть поспілкуватися з фахівцем, що працює в кадрі, тому змушені говорити з тими, хто поза кадром. А відповіді на глядацькі есемес дають не дипломовані спеціалісти, а телефонні оператори. 20-річні хлопці та дівчата використовують для цього інтернет...

 

Респект за винахідливість, однак із морально-етичного боку така експлуатація віри не додає честі. Та ще й в скрутні часи. Адже телефонують реальні люди. З реальними проблемами. І платять за це реальні гроші».

 

 

Хто крайній?

 

Якщо за цю справу візьмуться правоохоронці, довести чиюсь вину буде надзвичайно складно. У схемі, за якою юридично працюють «Таємниці долі», навіть дідько ногу зломить. Сам формат куплено в голландського медіагіганта - холдингу Endemol (відомого «Фабрикою зірок», «Граєш чи не граєш?» та іншими шоу світового рівня). Виробництво в Україні організував іноземець Лукас Ейнджелл, раніше відомий нічним шоу «Клуб Нічки» на НТН. Про його причетність до екстрасенсорного шоу редакція дізналась із власних джерел. Коли ж подзвонили йому по коментар, Ейнджелл перебував за кордоном і послався на роумінг. У відповідь на запитання електронною поштою Лукас здивував: «Я не маю жодного відношення до програми, яка виходить на ТОНІСі».

 

Можна було би списати це на непорозуміння. Та іноземець, м'яко кажучи, каже неправду. По-перше, саме Лукаса своїм шефом називає екс-ведуча програми Руслана Фадеєнко:

 

«Взагалі в нього британське коріння, але він уже давно на російському ринку подібні проекти довго робив, а зараз в Україні... Це Лукас Ейнджелл... Він для управління набрав групу і вникає рідко, - коли, наприклад, якась проблема або значно зменшується кількість дзвінків. Він тоді може підключитися. А взагалі працюють наші "мальчики-дєвочки", які сидять на місці. Я думаю, що він навіть, можливо, про ці підставні дзвінки не знає».

 

По-друге, сам Лукас Ейнджелл у 2009 році давав інтерв'ю «Фокусу», представляючись акціонером компанії «Л.А. Інтерактив», яка транслює на ТОНІСі езотеричний проект. Як з'ясувала «Детектор медіа», це реальне товариство з обмеженою відповідальністю, зареєстроване на Оболоні по вул. Сокальській, 4.

 

Також непроста участь у цій історії самого телеканалу ТОНІС. Як правило, канали намагаються показово відмежовуватися від подібних інтерактивів, - якраз щоб не відповідати за можливі наслідки. Той таки ТОНІС у 2007-му показував «Вікторину для кмітливих», після участі в якій глядачі отримували сотні гривень боргів за телефонні послуги. Коли журналісти стали шукати винних, юристи каналу продемонстрували документ, де вказано: ТОНІС лише продає ефірний час, а за зміст інтерактивну відповідає виробник - угорська фірма.

 

У випадку ж із «Таємницями долі» все інакше. На самих початках проект знімали аж у Ялті, а на ТОНІСі й справді його лише транслювали. Та коли справи пішли вгору, офіс переїхав у столицю, на вулицю Глибочицьку. А в ефір екстрасенси почали виходити безпосередньо зі студії телеканалу. Цю інформацію із власних джерел «Детектор медіа» підтвердив і програмний директор ТОНІСа Олексій Захарченко.

 

- Я не знаю, постановочні дзвінки чи ні. Це проект окремий, а не телеканалу ТОНІС. Я ж не відстежував, хто їм дзвонить! Самі собі вони дзвонять чи хто...

 

- А ТОНІС до цього ніяк не причетний?

- Ну звичайно, не причетний! Ми ж не бігаємо по вулицях і не збираємо людей, щоб вони спеціально дзвонили. Ми не втручаємось у процес, це в них треба запитувати.

 

- Ви не відповідаєте за наповнення програми?

- Ну звісно, ні! Вони («Л.А. Інтерактив». - ТК) самі її виготовляють на базі телеканалу ТОНІС.

 

- Після того, як ви дізналися від «Детектор медіа» про підставні дзвінки, чи будете ви на це якось реагувати?

- Ну, а по суті справи, яка різниця? Якщо вже так брати, то в будь-якому шоу є елементи постановки. Навіть на СТБ в шоу екстрасенсів («Битва екстрасенсів». - ТК) - те ж саме, сценарії пишуть заздалегідь. Там відсотків тридцять - теж неправда.

 

- Але справа в тім, що у вашому випадку - платні дзвінки, й екстрасенси вгадують усе...

- Я це розумію, але кажу вам: є програма і є люди, котрі її виробляють... Це не ТОНІС виготовляє, це лише на базі ТОНІСа... Тому краще поставте це питання тим бабусям, які в нас в ефірі йдуть.

 

 

«Детектор медіа» це й намагалася зробити, але, як вам уже відомо, учасники проекту все заперечують, а організатори - взагалі відхрещуються від своєї участі в проекті. Коло замкнулося.

 

Ще одна перепона в процесі встановлення винних - плутанина з назвами. Спочатку езотеричний проект на ТОНІСі називався «Знаки долі», потім «Шлях успіху», а відтак і дотепер - «Таємниці долі». Цілком припустимо, там і засновники, і замовники варіюються.

 

До кінця незбагненно, для чого було - якщо таки це правда - видавати в ефір «липові» телефонні дзвінки. Можливо, щоби приховати некомпетентність так званих експертів? Поки вони блискавично вгадували найінтимніші подробиці з життя підсадних додзвонювачів...

 

 

...справжні глядачі ТОНІСа отримували астрологічні прогнози від студентів-практикантів. І знімали вроки за допомогою недешевих есемесок.

 

 

***

 

Уже два роки під сукном лежить законопроект Ксенії Ляпіної про заборону в Україні подібних інтерактивів. Та чи варто ТОНІСу бідкатися, що його досі не ухвалили? Можна бодай взяти приклад у ТРК «Київ», де нове керівництво, зваживши всі «за» й «проти», миттю позбулося таких самих астрологів і провидців. Щодня продавати 4 години ефірного часу за ціною рекламного - це дуже круто. Для небагатого каналу це космічні гроші! Але чи варто ризикувати репутацією? Зрештою, вирішувати ТОНІСу. А може, і прокуратурі?

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
40278
Коментарі
35
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дзъюжл
4731 дн. тому
я наблюдаю за всем с начала выхода статьи. И за коммнентами и за эфиром. Обратите внимание, несколько голосов добавили, но эти выдающие))))) экстрасенсчы до сих пор все идеально угадывают. Даже - через сколько домов живет тот, кто сделал порчу.... Значит, совести у этих людей нет ни грамма. Продолжают обманывать, тех, кому действительно нужна помощь. Зарабатывают себе на земную жизнь. А что будете делать, когда придется отвечать за эту земную жизнь. ТАМ. НЕ СТРАШНО?!
?
4732 дн. тому
Чарівна дівчина! Гарне ім*я! навіщо полізла в це лайно?
Владислав
4732 дн. тому
Я помню эту ведущую. Не знал, что Руслана. Она была самая убедительная. Особенно я ей поверил, когда поссорилс я с девушкой. Даже звонил 2 раза. В эфир меня не выпустили. Я отключился, когда начался длинющий текст, что все эксперты заняты)))))))))))
123
4732 дн. тому
Хорошая статья! Жаль только те, кто звонит в такие программы, ее не прочитают. Нужна более широкая огласка.
xxxx
4736 дн. тому
Есть там один Андрейка))) это главный замутилово. Андрейка привет тебе от тоех, кого ты подставил и кому не доплатил. Мы будем тебе снится :-0
Опаньки
4738 дн. тому
Этот Лукас давно у нас работает, а ума не набрался. с нашими ребятами надо ухо востро! Его тех. директор после 5 лет работы вдруг продал всю технику, забрал весь наличный актив и смотался. Сейчас на Лукаса работают малопрофессиональные люди. Понятно, ведь им меньше надо платить)))) Они тоже шефа обкрадывают, но в меньших масштабах. Не так заметно))))) Г-н Лукас, вас обманывают! И эти подставные звонки дет.сад по сравнению с тем, что мутят ваши ребята во время встреч с так называемыми экстрасенсами.
!
4738 дн. тому
Ай да Руслана! Только затих скандал на Сити, уже следующий)))))))))
тетя Глаша
4738 дн. тому
Господа, не преувеличивайте! Неужели вы думаете,что гадалки способны собираться в "смертельные" коалиции ради уничтожения конкурентов. Эти люди в борьбе за клиента - каждый сам по себе. Здается мне, что это просто кто-то с кем-то выясняет отношения...
дядя Вася
4739 дн. тому
Света, так это ж вы якобы и объяснили. Теперь сами себя цитируете? Между шоу Лилии Романовой и остальными есть одна огромная разница. В одгадайках слов в прямом эфире шоу человек теряет незначительную сумму на соединении. Это тоже лохотрон но не такой масштабный. У шоу гадалок совсем иные мотивы, звонки тут как уже писалось не нужны на хрен. Кроме подставных конечно-же. Их роль сделать из кидал вроде Никитенко, Довгаль, Стеценко или Романовой супер-мега экспертов. Чтобы человек пошел к ним на прием. Согласитесь кому нужны 50 гривен за телефонный звонок если за 15 минут приема можно содрать с человека больше 1000? На самом деле эти позорные тетки абсолютно ничего не умеют. И очень бы хотелось чтобы этим делом занялась прокуратура
Sveta
4739 дн. тому
Так уже ж объясняли, что это войны конкурентов. Собственники гадалок, которых выкинули когда-то с Тониса, наезжают на тех, которые в эфире сегодня. Поэтому здесь только Тонис и фигурирует.
Олексій
4739 дн. тому
Вибачте, а чому автор статті не висвітлює бєспрєдєл на інших каналах? Чого лише варті голі баби уночі? Однобокий якийсь погляд
Орех
4739 дн. тому
Руслана, зачем вы ушли? Возвращайтесь и продолжайте радовать наши глаза и уши:))
Мася
4740 дн. тому
Ребята, не ссорьтесь! Классная статья! Клевая Руслана! И Кутепов молодец! Вы не представляете, как мне помогли. Эту статью прочитала моя бабушка, которая ела мне мозг последние месяцы: "Давай позвоным. Хай скажуть, коли ты выйдеш замиж!" Щас она усплкоилась. У меня есть какое-то время на отдых, пока моя креативная бабуля не придумала еще чего нибудь))))))))))))))))))))
дядя Вася
4740 дн. тому
Есть такая закономерность, как только появляется статья про этих шарлотанов, в комментариях появляются удивительные люди которые до последнего уверяют что эти мрази никого не кидают. Все очевидно. Люди сами себе звонят в эфир. Сами себе пишут комменты благодарности. Недавно подобная вонь была на сайте ICTV, там эти вещуньи тоже доказывали что честнее всех честных. Кутепов молодец.
хаха
4740 дн. тому
Статья -отвал башки! Начиная с названия "На ТОНІСі екстрасенси клонують глядачів". Интересно, как они КЛОНУЮТЬ?? Клонирование, к сведению любителей красивіх фраз - метод получения генетически идентичных организмов методом бесполого размножения. То есть, по логике автора, не звоните на тонис, вас там размножат без вашего согласия? И заканчивая комментариями, где эту тему очень красиво дополнили тем, какие там еще каналы этими экстрасенсами на жизнь зарабатывают, где эти гадалки и сопровождающие их ведущие еще засветились и т.д. А телекритика, похоже не столько за эфир без обмана, сколько - за эфир без некоторых каналов. "Клонуйте" дальше!
Я
4740 дн. тому
А ведущая так ничего! :))))
то-не-то-нис
4740 дн. тому
Анекдот в тему: Разговаривают два друга. -Ты знаешь, записался на прием к гадалке, пришел. перед дверью развернулся и ушел. -Почему??? -Прикинь, звоню , а она спрашивает "кто там?"
UFO
4740 дн. тому
Виглядає досить дивно: "посилання за темою" тієї ж "телекритики" інформують, що "тоніс" там якісь нові фільми показує, передачі оновлює.... А виявляється, крім ворожок, дивитись нічого. І не кажіть, що це - висвітлення діяльності з різних точок зору. В такому б випадку у цій статті фігурували б і інші канали та персонажі. Розкажіть, як це робив "київ", як цу робить "тві", де Руслана працювала до ворожок, чому не хоче нічого розповідати Лілія Романова. Я вибачаюсь, нікого не хочу ображати чи вчити, але досить однобока стаття. До того ж, крім телебачення, ворожки активно збирають гроші за допомогою інших змі, а школи екстрасенсів щороку збільшують кількість дипломованих шахраїв. І як. скажіть мені, не зателефонувати таким чарівникам і чарівницям, якщо подивитися пару-трійку "битв екстрасенсів", проголосувати за них на сайті, купити недешеві білети... Напишіть про це, будь-ласка.
Alcatras для Sveta
4740 дн. тому
А с чего вы взяли, что это писал Кутепов? Может вам так хочется?:)
Sveta
4740 дн. тому
Кутепов, а чего обижаться? Заказуха - она заказуха и есть. Наехал четко на Тонис. А заказчики, повидимому, конкуренты нынешних гадалок, которых сегодня на Тонис по каким-то причинам не пускают. Они время от времени льют одно и тоже в различных изданиях, пользуясь услугами "незаангажированных" авторов
Наталия
4740 дн. тому
Вы тут такие страшные вещи пишите. Моя знакомая звонила. В эфир онга действительно не попала, хотя хотела. Разговаривала за кадром. Но ей сказали правду. Может угадали...
дляSveta
4740 дн. тому
В данной ситуации формулировка "опустился до гадалок" неуместна. Не важно, кто куда опустился-поднялся, когда на это ведутся люди с серьезными проблемами. Часто, это их последняя надежда. Деньги тоже последние. Я вот наоборот не нарадуюсь, что наконец написали, в чем именно развод. А то мусолят эту тему давно, а конкретно никто не мог объяснить, где ж обман. Обязательно покажу эту статью маме и ее подругам, которые, между прочим, верят во все это. Вы, Sveta, ханжа! Или завистливый коллега автора! Или отвергнутая женщина))))))))))))) Браво Руслана!!! Браво Богдан!!!
Петро
4740 дн. тому
контора зайшла OTM називається. Через неї бабки по СМСам пропускають. Знайомий сказав, що там тільки золотих унітазів не бачив, а так як в крутіших офісах Нью-Йорку. Так шо лошар і разводіл у нас вистачає. А теми ніби не існує - всім весело і язики в дупах
Alcatras
4741 дн. тому
Девочка молодец. А по-поводу обмана «Телекритика» моглабы затронуть не только «Тонис». Чем хуже «СТБ» и «Новый канал»? Все эти конкурсы с СМС голосованием «Обирайте та голосуйте». Понятно, что каналы проводят манипуляции со зрительскими голосами. А последние просто отдают свои деньги отправляя СМС в никуда. Поэтому смело скажу, что по статье 190 Уголовного Кодекса может пойти практически каждый кто запускает интерактив или интерактивные конкурсы (Х-Фактор, Танцы со звездами и т.п.). Тем более, что в случае последних зритель не всегда понимает сколько он платит за СМС.
Знающий
4741 дн. тому
Америку, блин, открыл... Где ты был, автор, года два назад?
Sveta
4741 дн. тому
А Кутепову другие каналы, которые показывают интерактивы, не нужны. Кутепов отрабатывает заказуху по мочилову Тониса. Только как-то низко он пал -- опустился до гадалок. А раньше, бывало, на серьезные темы писал. Мельчают люди прямо на глазах
Lidiya
4741 дн. тому
о чем речь вообще, разве только тонис таким занимается))
;)
4741 дн. тому
Думаю,що "Тоніс" глибше вліз в цю аферу, ніж інші телеканали. Є у мене такі підозри через деяку інформацію, не дуже суттєву, але на жаль... Та "екстрасенси" і чаклуни липові - ні телеканалу, ні власникам так і не допомогли))) Але питання - якого чорта приділяють таку увагу саме дохлому телеканалу останнім часом - те ж з порядку денного не знімається. Ще декількох судових процесів структура точно не витримає
ostap
4741 дн. тому
Все написане правда. Керує всім цим Лілія Романова, хоча це псевдонім. Насправді жіночку звуть Ірина Ковальська і кидати людей на гроші містичними казочками їх родинний бізнес. Її старший синок Аркадій Ковальський на мамині гроші відкрив школу екстрасенсів, тепер бере з людей по 300 баксів за двотижневий курс. Жирна, тупа наче валянок свинюка, на заняттях з виглядом супер гуру підзаряджає чакри Молодшому синку років так 12, але якщо вірити маминій рекламі - екстрасенс і вже у сьомому поколінні) Насправді гроші на дзвінках це копійки, 99% тих хто туди дзвонить не потрапляють у ефір. Їх запрошують на прийом у офіс. Один знаходиться на Позняках інший на Нивках, вартість прийому від 1500 гривень залежно від "експерта" Люди ведуться. Хоча за СТБ все написали вірно. "БЕ" це супер фарс де так само за гроші можна спокійно стати черговим шмекстрасенсом
знающий
4741 дн. тому
Руслане респект и уважуха!!! Я работал в этой программе долго. Все, что написано правда. звонки подставные. експерты - шарлатаны. фигня на этой программе уже давно. Мутят не сколько иностранцы, сколько наши. Денег не доплачивают. Каждый месяц кого-то штрафуют. Поводы смешные. Посадили там главным одного товарища. Он возомнил из себя царька и самоутверждается на своем 1 квадратном метре
melo
4741 дн. тому
Кстати, некогда борец за правду Руслана была редактором программы "Афера" на "Интере", с Ноябревым - ведущим. И что, она не понимала после этого, в какую аферу с этими экстрасенсами лезет?
WSG
4741 дн. тому
Чотири години рекламного часу в день- для "Тоні" то дуже шалені гроші. За це бабло і власник і менеджмент "Тоні" до кінця своїх днів готові пасивними пєтухами працювати. Ну а лохи для того і існують щоб їх розводити...
190
4741 дн. тому
Это самое обыкновенное мошенничество: завладение чужим имуществом путем обмана или злоупотребления доверием (ст. 190 УК).
хм
4741 дн. тому
однако ж, несмотря на актуальность публикации, ТК, как всегда, и здесь тенденциозна и однобока: накинулась на еле выживающий канал "Тонис", а ведь абсолютно идентичные программы идут за деньги жителей столицы на муниципальном канале ТРК "Киев", на самом правильном революционном телеканале ТВі. Так мало того, последний еще и помимо гадалок и вестниц судьбы демонстрирует в эфире голых девиц за деньги, естественно, то ли тоже предсказывающих судьбу, то ли уж не знаю что, но бесплатно и под желания клиентов(за деньги), позвонивших в студию, валаяющихся по дивану, трясущих голой грудью и так далее. Странно, что за организацию подобного "бизнеса" в интернете и эксплуатацию в этом девушек у нас как правило предприимчивых садят в тюрьму с конфискацией всего имущества и средств показа безобразия. А вот канал ТВи сие показывает абсолютно спокойно на всю страну...Это, кстати, к вопросу о "полезности" и содержательности канала для зрителя - для этой цели нужны были дополнительные лицензии? Ну и к вопросу о "демократиии" тоже - канал же давят душат...Стоп цензуре!...
911
4741 дн. тому
Давно нужно было поднять эту тему. Все - правда. Эти экстрасенсы - ворюги и шарлатаны, я видел г-жу Никитенко в эфире на СТБ - позорище редкое. Она не угадала НИЧЕГО, сплошная показуха блаженной бабы. Романова тоже приходила как-то в программу "Знахари" на Интере, с пациенткой, которой "растворила" камень в почке. Когда реальные врачи посмотрели снимок - ахнули: камень просто развернулся и на снимке неспециалисту кажется меньше, а на самом деле вырос до угрожающих размеров и теперь у несчастной женщины не вопрос удаления камня стоит, а вопрос удаления почки. Она потеряла год на таком "лечении". Таких примеров очень много. Рад за эту девочку-ведущую, что совесть в конце концов взяла верх (или желание насолить за что-то). Пару лет назад мне предлагали стать режиссером подобной программы и говорили сразу: загрузка небольшая, пишем в день по 4-5 программ. Так если "пишем", какой может быть эфир и реальные звонки? Эти люди просто циничные скоты, другого слова найти не могу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду