Тендер «Фокстроту» на ТБ-бюджет виграв Optimum

4 Квітня 2011
8790
4 Квітня 2011
12:49

Тендер «Фокстроту» на ТБ-бюджет виграв Optimum

8790
Оскільки демпінгував найбільше – стверджують ті, хто програв
Тендер «Фокстроту» на ТБ-бюджет виграв Optimum

Група компаній «Фокстрот» змінила медійне агентство. У тендері  на обслуговування її телевізійного бюджету перемогу отримало агентство  Optimum Media OMD. Про це «Детектор медіа» повідомили на телеканалах.

 

За оцінкою учасників ринку, імовірний обсяг рекламного телевізійного бюджету компанії на 2011 рік - $6-8 млн.

 

Раніше, нагадаємо, рекламодавець протягом трьох років (2008 - 2010) співпрацював з Mindshare, до цього - з Media Direction.

 

У тендері брали участь 6 агенцій з усіх найбільших рекламних груп, у тому числі Publicis, GroupM, Aegis, «АДВ Україна».

 

Коментарі керівника Optimum наразі отримати не вдалося, оскільки він перебуває за межами України.

 

Інші агентства вважають, що Optimum отримав перемогу завдяки тому, що пообіцяв забезпечити найнижчі ціни. «Усі демпінгували, але вони особливо. Питання в тому, як зараз поведуть себе канали у нинішній конфігурації ринку. Чи будуть вони дотримуватися  заявлених агентством цін», - зазначив представник одного з агентств. На його думку, в агентства-переможця замало клієнтів з високими цінами для того, щоб компенсувати каналам низьку вартість розміщення нового клієнта.  Тому, вважає він, можливе повторення ситуації з Danone у Росії (тоді сейлз-хауси відмовилися підтверджувати ціни, заявлені переможцем тендеру, і компанія повернулася до іншого агентства).

 

Заступник директора «Відмінної реклами» (група «Інтер») Дмитро Дутчин дає більш помірковану оцінку.  На прохання прокоментувати ситуацію він сказав, що ще рано говорити щось конкретне, оскільки з моменту оголошення переможця минуло замало часу. «Але можу сказати, що всім агентствам ми давали однакові умови. І підхід буде єдиним для всіх: ціни, видані на тендері, перегляду не підлягають».

 

«Детектор медіа» продовжить спроби отримати коментар Optimum Media OMD.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8790
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду