Політолог Фесенко назвав шоу Шустера і Кисельова наркотиком

30 Березня 2011
12079
30 Березня 2011
11:49

Політолог Фесенко назвав шоу Шустера і Кисельова наркотиком

12079
Політичні ток-шоу стали інструментом маніпулятивних змагань
Політолог Фесенко назвав шоу Шустера і Кисельова наркотиком

Політичні ток-шоу в Україні стали наркотиком для політиків. Про це сказав керівник Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, пише ЛІГАБізнесІнформ.

 

«На жаль, наше телебачення сидить на рейтингах, як на наркотику, - що рейтингове, те й ставлять. Потрібні скандальні політичні шоу - ставлять. Але популярність цих ток-шоу знижується, як і інтерес людей до політики через розчарування у різних політичних лідерах. Є критичне ставлення до скандальної форми, що особливо видно на прикладі "Великої політики" на «Інтері» й у Шустера», - підкреслив Володимир Фесенко.

 

Політолог нагадав, що ток-шоу з'явилися після Помаранчевої революції, коли в країні різко зросла цікавість до публічної політики. «Ступінь інтересу до політики в Україні був найвищий у Європі, що підтверджують порівняльні соціологічні дослідження. Телевізійники це відчули і використали, запропонувавши такий ентертейнмент, але в політичній обгортці. І ці ток-шоу стали певним наркотиком для політиків», - відзначив Фесенко.

 

На думку Фесенка, свого часу ці шоу сприймалися як складова розвитку демократії. За його словами, зараз ці ток-шоу стали інструментом маніпулятивних змагань і за визначенням не можуть виконувати просвітницьку роль.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12079
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду