Гельсінська спілка закликає не знищувати «Газету по-киевски»

28 Березня 2011
19826
28 Березня 2011
15:08

Гельсінська спілка закликає не знищувати «Газету по-киевски»

19826
Гельсінська спілка закликає не знищувати «Газету по-киевски»

Українська гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) звертається до власника «Газеты по-киевски» Ігоря Коломойського з вимогою не знищувати газету та до Верховної Ради України - вжити заходів на законодавчому рівні. Про це йдеться у відкритому зверненні УГСПЛ та ХПГ (Харківська правозахисна група).

 

На думку правозахисників, конфлікт навколо «Газеты по-киевски» не має жодного комерційного підґрунтя: «З економічних резонів не руйнують видання, яке є одним з лідерів ринку друкованої преси країни, не створюють умови для провалу рейтингу, скорочення аудиторії і втрати рекламодавців, іншими словами, - не нищать свою ж власність. Це є також і чимось більшим, ніж конфлікт на ґрунті спроб запровадити політичну цензуру. Це конфлікт цінностей, конфлікт навколо фундаментального права людини на професію, на особисту гідність й людське достоїнство». За словами правозахисників, проти журналістів видання запроваджується практика колективних покарань і позбавлень зарплатні

 

Як стверджують в УГСПЛ, за міжнародним правом держава має обов\'язки створити умови для здійснення свободи вираження поглядів, свободи медіа та їх захисту: «Медіа є суспільним здобутком, і суспільство має право вимагати від влади захистити своє право на вільну та різноманітну інформацію. У даному ж випадку держава мовчки спостерігає за брутальним порушенням Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та інших міжнародних угод, учасником яких є Україна».

 

Крім того, у зверненні наголошується, що колектив «Газеты по-киевски» «завжди якісно робив свою справу, неухильно дотримувався журналістських стандартів і здобув заслужену і щиру прихильність самих широких читацьких кіл».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19826
Читайте також
28.03.2011 16:30
Наталья Лигачева
29 059
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду