Рекламу ліків «Едем» припинили транслювати на телебаченні на вимогу АМКУ

26 Березня 2011
12144
26 Березня 2011
15:09

Рекламу ліків «Едем» припинили транслювати на телебаченні на вимогу АМКУ

12144
Рекламу ліків «Едем» припинили транслювати на телебаченні на вимогу АМКУ

Фармацевтична компанія «Фармак» на вимогу Антимонопольного комітету України припинила транслювати на телебаченні рекламу лікарського засобу власного виробництва «Едем», в якій поширювалася неточна інформація. Про це компанія офіційно повідомила АМКУ, інформує прес-служба державного органу.

 

Йдеться про рекламний ролик препарату, який містив твердження: «Швидко та безпечно допомагає позбутися будь-яких симптомів алергії».

 

Ролик транслювався на замовлення ВАТ «Фармак» під час проведення рекламної кампанії з просування препарату у серпні 2010 року на одному з центральних телеканалів.

 

Як встановив АМКУ, використане компанією формулювання у рекламі є неточним та може ввести споживачів в оману. Адже в інструкції для медичного застосування сиропу й таблеток «Едем» зазначений не весь перелік симптомів алергії. Зокрема, лікарський засіб не знімає симптоми бронхіальної астми, анафілактичного шоку, сироваткової хвороби тощо.

 

У зв\'язку із цим АМКУ зобов\'язав ВАТ «Фармак» припинити дії з ознаками недобросовісної конкуренції. Компанія припинила транслювати цей ролик.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12144
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду