Затриманих у Лівії журналістів AFP звільнили після звернення гендиректора AFP до Каддафі

23 Березня 2011
8385
23 Березня 2011
16:18

Затриманих у Лівії журналістів AFP звільнили після звернення гендиректора AFP до Каддафі

8385
Затриманих у Лівії журналістів AFP звільнили після звернення гендиректора AFP до Каддафі

У Лівії звільнені двоє журналістів Agence France-Presse і фотограф Getty Images, захоплені військами Муаммара Каддафі 19 березня, повідомляє Lenta.ru з посиланням на AFP.

 

Кореспондентів випустили з-під варти в Тріполі після того, як генеральний директор AFP Еммануель Хооґ (Emmanuel Hoog) звернувся напряму до Муаммара Каддафі з проханням втрутитися в ситуацію.

 

Нагадаємо, кореспондент AFP Дейв Кларк і фотограф AFP Роберто Шмідт, а також фотокор Getty Images Джо Рейдл зникли безвісти 19 березня, а як згодом виявилося - були захоплені військами Каддафі.

 

За час громадянської війни в Лівії загинули або були захоплені в полон декілька іноземних журналістів. 12 березня був убитий оператор телеканалу «Аль-Джазіра». 16 березня були затримані і через три дні звільнені четверо кореспондентів The New York Times. 19 березня  в Лівії затримали чотирьох співробітників телеканалу «Аль-Джазіра». Того ж дня загинув засновник незалежного інтернет-порталу «Лівія аль-Хурра ТБ» Мохаммед аль-Наббус.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8385
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду