Через 14 років міліція затримала замовника вбивства редактора «Вечерней Одессы»

18 Березня 2011
18730
18 Березня 2011
10:48

Через 14 років міліція затримала замовника вбивства редактора «Вечерней Одессы»

18730
Через 14 років міліція затримала замовника вбивства редактора «Вечерней Одессы»

Через 14 років міліція затримала замовника вбивства редактора газети «Вечерняя Одесса» Бориса Дерев'янка. Про це заявив на брифінгу 17 березня начальник управління карного розшуку Одеської міліції Андрiй Пiнiгiн, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

За його словами, замовника вбивства затримали, вiн наразі перебуває в СIЗО. Двоє посередників замовника вже мертві. Як розповів Андрій Пінігін, справу передано до Генпрокуратури, оскільки відомі замовник i виконавець убивства. «Отже, вбивство можна вважати розкритим», - сказав правоохоронець.

 

Нагадаємо, Бориса Дерев'янка було вбито 11 серпня 1997 року. Його застрелили за 500 м від будівлі, де розташовувалася редакції газети.

 

У березні 1999 року суд засудив за це вбивство Олександра Глека до вищої міри покарання - розстрілу. Проте, незважаючи на ухвалений смертний вирок, залишилися нез'ясованими замовники та посередники скоєного злочину. Зазначимо, що у 1997 році указом президента України було введено мораторій на застосування смертної кари і з 1997 року смертні вироки не виконувалися на територіях держав-членiв Ради Європи та Європейського Союзу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18730
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду