Вінницька прокуратура перевіряла, навіщо журналіст фотографував її будівлю

15 Березня 2011
15589
15 Березня 2011
17:09

Вінницька прокуратура перевіряла, навіщо журналіст фотографував її будівлю

15589
Вінницька прокуратура перевіряла, навіщо журналіст фотографував її будівлю

Вінницького журналіста Артема Фляжнікова провели до прокуратури області, щоб перевірити, з якою метою він фотографував їхню будівлю. Про це пише місцева газета «20 хвилин».

 

За словами журналіста, він намагався провести журналістське розслідування, з якого приводу на клумбах біля прокуратури в десятиградусний градусний мороз почали висаджувати туї. Відтак, він фотографував висаджені під прокуратурою дерева, появу яких він пов'язував з майбутньою комплексною перевіркою з генпрокуратури.

 

Щоб з'ясувати, що і з якою метою він фотографував, його провели для перевірки до прокуратури.

 

«Це не було затримання, - пояснив пізніше виданню начальник відділу роботи з кадрами прокуратури Вінницької області Валерій Ольховий. - Черговий, який відповідає за охорону приміщення, вийшов надвір, коли побачив, як чоловік фотографує коло будівлі. До речі, він вже вдруге це робив за останні кілька днів. Черговий його запитав, хто він і з якою метою проводить фотографування. А той продовжував знімати з іншого боку вулиці. Довго. Демонстративно. Тоді його попросили зайти в приміщення, щоб з'ясувати, хто він і з якою ціллю фотографує».

 

У прокуратурі стверджують, що Артем Фляжніков не називався журналістом і не надав ніяких документів. Однак, як пише «20 хвилин», журналіст спершу представився громадянином і наполягав, що проводить фотозйомку в публічному місці, що не заборонено, а згодом назвався журналістом. Також він вимагав від працівників прокуратури представитися.

 

Артема Фляжнікова відпустили після того, як він зателефонував до редакцій газет RIA та «20 хвилин» і заявив, що його затримали прокурорські працівники, а представники редакцій, у свою чергу звернулися до приймальні прокурора.

 

«Поки ви не подзвонили, ми не знали, що він журналіст. Якби він сказав про це, ніяких питань би не виникало. Як тільки ми встановили його особу, він пішов. Припускаю, що журналіст намагався влаштувати провокацію. Він вів себе так, наче хотів, щоб його затримали. Але цього не сталося», - зазначив Валерій Ольховий.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15589
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду