Мер Чернівців готовий до перевірки ситуації зі свободою слова в місті

15 Березня 2011
21527
15 Березня 2011
12:40

Мер Чернівців готовий до перевірки ситуації зі свободою слова в місті

21527
Мер Чернівців готовий до перевірки ситуації зі свободою слова в місті

Чернівецький міський голова Микола Федорук розцінює заяву про утиски з його боку свободи слова як непорозуміння і готовий нести відповідальність, якщо буде наведено хоч один факт його втручання в редакційну політику. Про це йдеться в його заяві до уповноваженого з прав людини, «Репортерів без кордонів» і Національної спілки журналістів.

 

Микола Федорук запевняє, що завжди був і є поборником свободи слова.

 

«Як прикре непорозуміння розцінюю публічну заяву про утиски з мого боку свободи слова. Готовий нести передбачену законом відповідальність, якщо буде наведено хоч один факт мого втручання в редакційну політику друкованого чи електронного засобу масової інформації, перешкоджання професійній діяльності журналіста», - йдеться в заяві.

 

На його думку, заява про утиски з його боку свободи слова стала одним з елементів політичної технології «окремих осіб, за вказівкою яких уже кілька місяців триває наступ на місцеве самоврядування у Чернівцях». «Вірю, що нечесна гра окремих ділків від політики не дозволить розколоти колектив чернівецьких журналістів, посіяти в їх лавах протистояння та розбрат», - заявляє мер.

 

Микола Федорук закликає журналістів бути об'єктивними і неупередженими, максимально оперативно і повно інформувати чернівчан, не займати позицію жодної із сторін, задіяних у цьому процесі.

 

Також чернівецький міський голова просить «Репортерів без кордонів», Національну спілку журналістів України та уповноваженого з прав людини вивчити стан дотриманням свободи слова у Чернівцях, провести незалежне експертне опитування журналістів усіх місцевих ЗМІ та дати професійну оцінку ситуації, що склалася.

 

«Прошу журналістів Чернівців долучитися до цього процесу і бути максимально відвертими та щирими при оцінці діяльності чернівецького міського голови, міської ради та її виконавчих органів щодо дотримання свободи слова та забезпечення об'єктивного інформування громади, створення умов для професійної журналістської діяльності», - сказано в заяві.

 

Нагадаємо, що чернівецькі журналісти заявили про «кричущі факти утиску свободи слова» з боку мера Чернівців Миколи Федорука. За їхніми словами, міський голова дав вказівку своїм технічним службам, без яких неможлива трансляція засідань міськради, не з'являтися в сесійній залі. Крім того, стверджують журналісти, існує неофіційна заборона мера підлеглим йому чиновникам давати будь-які інтерв'ю ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21527
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду