Помер Віталій Вульф

14 Березня 2011
17761
14 Березня 2011
11:33

Помер Віталій Вульф

17761
Помер Віталій Вульф

13 березня у Москві помер Віталій Вульф, ведучий програми «Мой серебряный шар», мистецтвознавець, головний редактор радіо «Культура». Про це повідомляють «Вести.ru».

 

80-річного ведучого шпиталізували ще 15 лютого. Кілька днів тому його стан різко погіршився. Його перевели до реанімаційного відділення Боткінської лікарні. До останніх хвилин Віталій Вульф був при тямі і боровся з хворобою.

 

Віталій Якович Вульф народився 23 травня 1930 року в Баку (Азербайджан). Його батько був одним з найвідоміших бакинських адвокатів, мати була викладачем російської мови.

 

Віталій Вульф закінчив юридичний факультет МДУ імені Ломоносова, у 1961 році захистив дисертацію кандидата юридичних наук.

 

З 1967 по 1997 рік Віталій Вульф працював в Інституті міжнародного робочого руху АН СРСР (з 1992 року - Інститут порівняльної політології РАН) спочатку молодшим, потім старшим, а потім провідним науковим співробітником. Тривалий час він очолював групу з вивчення молодіжної свідомості в країнах Заходу.

 

Від початку роботи в інституті він професійно почав досліджувати американський театр. У 1989 році захистив дисертацію доктора історичних наук на цю тему.

 

З 1992 по 1994 рік Віталій Вульф викладав на театральному факультеті Нью-Йоркського університету.

 

У 1994 році його запросив Владислав Лістьєв до телекомпанії «ВіД», де став автором і ведучим програми «Серебряный шар». У 2003 році програма переїхала на телеканал «Россия», де зазнала великих змін. Програма стала називатися «Мой серебряный шар». У програмі, побудованій у формі імпровізаційного монологу ведучого, Віталій Вульф одночасно виступає і як критик, і як актор, і як мистецтвознавець. Програма також виходила і на «Радио России».

 

У 2007 році Віталій Вульф став головним редактором радіо «Культура» (ВДТРК).

 

«Детектор медіа»

 

Фото - kommersant.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17761
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду