Директора з розвитку «України» Андрія Мальчевського жорстоко побили футбольні хулігани

12 Березня 2011
16478
12 Березня 2011
16:57

Директора з розвитку «України» Андрія Мальчевського жорстоко побили футбольні хулігани

16478
Директора з розвитку «України» Андрія Мальчевського жорстоко побили футбольні хулігани

У ніч з 10 на 11 березня у потязі метро футбольні хулігани побили Андрія Мальчевського, директора з розвитку ТРК «Україна». Цю інформацію джерел ТК підтвердив сам пан Мальчевський.

 

Зараз він шпиталізований до військового госпіталю зі струсом мозку та сильними забоями тканин обличчя. Остаточний діагноз лікарі зможуть поставити у понеділок-вівторок, коли буде завершене повне обстеження.

 

Інцидент трапився після футбольного матчу «Динамо» - «Манчестер Сіті», коли Андрій Мальчевський повертався після перегляду футболу додому.

 

«Я зазвичай після футболу їду додому на таксі. А на цей раз поїхав на метро до "Харківської". Останній поїзд на станції "Золоті ворота" прийшов десь о 00.47. Я сів в останній вагон, було багато людей. У вагон заскочили малолітки років по 18, близько десяти осіб, не пригадую чи були вони у шарфах з футбольною символікою. Вони почали відкривати на ходу і розтягувати двері у шахту, бігати по вагону і чіплятись до людей. Я зробив їм зауваження, і вони кинулись мене бити. Я намагався захищатись», - розповів він у коментарі ТК.

 

Андрій Мальчевський втрачав свідомість. За словами свідка - Ольги Фастовець, яка разом зі своїм хлопцем згодом надала йому допомогу - на наступних станціях із сусідніх вагонів зайшли ще близько десяти людей, які також кинулись бити пана Мальчевського.

 

«Я зі своїм хлопцем сиділа у вагоні, коли зайшла компанія близько десяти людей, ми спершу не звернули на них увагу. А далі почалась метушня, усі стали ходити по вагону, і коли ми зрозуміли, що відбувається, його вже било десь п\'ятеро людей. Його відвели у кінець іншого вагона і просто "метелили". На станції "Печерська" частина цих людей вибігла, і забігли інші, очевидно з тієї ж компанії, і продовжували його бити. Люди у вагоні, здорові мужики, просто сиділи і навіть не підійшли допомогти. На станції "Дружби народів", коли потяг зупинився, люди почали кричати "Міліція!", вони вибігли з вагону. Після цього ми підійшли до нього і допомогли», - розповіла ТК Ольга Фастовець.

 

При цьому, черговий міліціонер у метрополітені на станції «Харківська» допомоги побитому не надав і швидку не викликав. «За словами свідків, які надали мені допомогу, черговий на станції підійшов до мене, розвернувся і пішов, ніяк не відреагував, - додав Андрій Мальчевський. - Швидку викликала моя дружина та друзі, які під\'їхали до метро. Зранку ми подзвонили за страховою, і швидка відвезла мене у військовий госпіталь. Після того, як повідомили зі швидкої, міліція приїхала до мене зранку десь о 8.30».

 

У коментарі ТК заступник голови відділу зв\'язків з громадськістю ГУ МВС у місті Києві Олександр Радкевич зазначив, що інформація про цей інцидент надійшла до правоохоронців 11 березня від лікаря швидкої за спецлінією «102».

 

«Із чергової частини інформація надійшла до лінійного управління охорони київського метрополітену. І задля перевірки цієї інформації виїхала слідчо-оперативна група київського метрополітену. Спілкувалися вони з потерпілим, отримали від нього заяву, зараз матеріали зареєстровані в управлінні охорони київського метрополітену і проводиться подальша перевірка», - зазначив пан Радкевич. За його словами, кримінальна справа ще не порушена, оскільки необхідно отримати довідку від лікаря чи висновок судово-медичної експертизи стосовно тілесних ушкоджень. «Попередній діагноз, який встановили лікарі - закрита черепно-мозкова травма і гематома обличчя», - додав він.

 

Щодо інформації про чергового міліції на станції метрополітену, який, зі слів свідків, не надав допомоги потерпілому, Олександр Радкевич додав: «Я такою інформацією не володію. Якщо такий випадок дійсно був і він підтверджується, то я рекомендую потерпілому звернутися до керівництва столичної міліції із заявою про бездіяльність працівника міліції або за телефоном довіри 272-53-00. Такі факти будуть розслідуватися і проводитиметься службова перевірка. У разі якщо підтвердиться ця інформація, працівник міліції понесе відповідне дисциплінарне покарання. Нереагування на заяви і повідомлення громадян - це є порушенням дисципліни».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16478
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
4784 дн. тому
2 :-))) У "Украины" целевая аудитория пенсионеры, и в этом их уже примерно сто тысяч пятьсот раз "обвиняли" и здесь на ТелеКритике, если бы это малолетнее сцикло смотрело "Марусю" или какой другой душевный фильм, коих сейчас на ТРК в достаточном количестве, ничего подобного не произошло бы, не надо гнать пургу, гамно брехливое!
:-)))
4785 дн. тому
Дядю з ахметовської каналізації обробила їх цільова аудиторія. Заради футбольних фанів у нас розграбовується бюджет (бо іншим ЄВРО 2012 - до ...), поточний през - сам по малолітству був з таких, керманич ментів - кум преза і любить слідкувати за письменницями, а не за обдовбаними тіфоззі. Результат багаторічної роботи - 10 хвилин побиття. Побільше таких змістовних зустрічей з футбольними фанатами. Усьо будет Донбас.
Один
4785 дн. тому
таким ...... нужно особое наказние, чтобы в один прекрасный день их поезд переехал, к котром они били человека, а до этого желательно чтобы электрический током изрядно их подергало за все метс и пожарило кости!!!
Leonardo
4785 дн. тому
Маля, поправляйся!!!!
Я
4785 дн. тому
Страшно еще и то, что человнка избивали минут 10, а все вокруг просто на это смотрели... "Вы звери, господа?" И в следующий раз эти нелюди, уверовав в свою безнаказанность, пойдут еще дальше. Неужели в вагонах поездов метрополитена нет камер слежения? Это при нынешнем состоянии "террористических" дел? Не слишклм ли беспечно?
Рон
4785 дн. тому
Желаю Андрею скорее поправиться!!! P.S. ВВ, не язвите и не выносите на люди своё враньё! Смотрел ФУ - не надо говорить, что кто-то там рад, что Андрея побили. Имейте совесть такое говорить! Никто ничего не смаковал - Денисов лишь резонно затронул тему обеспечения безопасности на ЕВРО. Но ни слова не сказал о болельщиках ДК. На машину и без вас, неуважаемый ВВ, Андрей уже давно заработал - следите за собой.
BB
4786 дн. тому
Человека побили, а шакалы с футбольного уик-энда и рады. Сразу начали смаковать тему динамовских отморозков и проблем перед Евро 2012. Падкие на дешевые сенсации, аж противно. Директору желаю поправитьсч, быть здоровым, и заработать на машину.
Леся Ганжа
4786 дн. тому
Деня, по-перше, Мальчевський давно іншим заробляє собі на прожиття; по-друге, хоч би що вам хотів сказати колишній футболіст - це не привід його калічити; по-третє - дуже цинічно реагувати на людське горе так, як зараз реагуєте ви, ще й намагаючись очорнити людину. Знаєте, якщо фанати хочуть користуватися київським міським транпортом, хай ведуть себе як люди. А це поведінка небезпечних тварин.
Деня
4786 дн. тому
А почему не написали что Мальчевский в прошлом был профессиональным футболистом? Что именно футболом он и умел и умеет зарабатывать себе на жизнь? И что каждый раз как только он хильнёт и примет лишнего он сам регулярно цепляется к болельщикам со своими байками? Т сам не прочь помахать кулаками? Вот и получил сдачи. зачем сопли развозить по поводу экс-футболиста который подрался в метро с фанатами?
Алегарф
4787 дн. тому
Шавикова любимая страта "народжэни в Украйини" ррррр
f
4787 дн. тому
интересна реакция милиции на (без)действия своего коллеги, то есть без заявления им не интересно расследовать такое игнорирование должностных обязанностей?
Ігор
4787 дн. тому
Дичина...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду