Arte і Перший національний запустили спільний кінопроект

12 Березня 2011
25096
12 Березня 2011
12:37

Arte і Перший національний запустили спільний кінопроект

25096
Організатори розраховують на увагу глядачів
Arte і Перший національний запустили спільний кінопроект

 

 

Перший національний спільно із французько-німецьким каналом Arte запустив кінопроект «Вікенд з Arte». З 11 по 13 березня стрічки європейських режисерів репрезентує столичний кінотеатр «Київ» та Перший національний. Щоправда, у кінозалах короткометражні фільми кияни мають можливість подивитися, здебільшого, у вечірній та нічний час, а на Першому – на світанку.

 

Коментуючи на прес-конференції ранній час виходу фільмів, заступник генерального директора Національної телекомпанії України Валід Арфуш пояснив, що оскільки 12 березня є робочим днем, змінити програмну сітку каналу не було можливості. Він пообіцяв журналістам, що протягом найближчих двох тижнів фільми Arte повторять у пізніший час.

 

Тим не менше, як відзначила директор Гете-Інституту Вера Багальянц, кінопокази мають викликати увагу глядачів: «Коли подібний проект Arte проходив у Москві, у кінотеатрах були аншлаги. А український "Вікенд з Arte" здобув ще й підтримку загальнонаціонального каналу країни».

 

 

 

 Директор Гете-Інституту Вера Багальянц

 

За словами Валіда Арфуша, канал має великі сподівання на поки що експериментальний «Вікенд з Arte». Зокрема, він сказав, що рейтинги та увага глядачів у кінотеатрах вплинуть на критерії відбору продуктів Arte для телеглядача. Нагадаємо, згідно з угодою НТКУ, нині Arte щороку надає у розпорядження телекомпанії 50 годин контенту, 24 години з яких Перший національний має транслювати обов`язково.

 

 

 

 

Перша з двох ночей французького короткого метра в рамках «Вікенду з Arte» стартувала 11 березня у кінотеатрі Київ. Вона відкрилася фільмом «Останній урок», що оповідає про вчительку, яка взяла у заручники власних учнів. Картину представив особисто режисер і сценарист Жан-Поль Лілієнфельд і кіносценарист Рольф Базедо. Сьогодні, 12 березня, глядачів чекає ніч німецького короткого метра. 12 та 13 березня «Вікенд з Arte» продовжиться на Першому національному.

 

Окрім цього, у рамках «Вікенду з Arte» пройшов конкурс короткометражних фільмів для українських режисерів. Нагадаємо, відбір стрічок тривав до 28 лютого. Протягом 10 хвилин молоді митці мали розкрити теми «Проблема екології та захисту навколишнього середовища», «Молодь у Європі» та «Проблема расової нетерпимості». Фільми могли бути зняті за допомогою будь-яких технічних засобів і способів. Переможця мають оголосити сьогодні, 12 березня.

 

 

 

Президент Arte France й екс-президент Arte Жером Клеман

 

 

Також на заході для преси 11 березня журналістів познайомили з керівництвом каналу Arte – президентом Arte France й екс-президентом Arte Жеромом Клеманом та віце-президентом Arte Готтфрідом Лангенштайном. Нагадаємо, цей канал репрезентує глядачам Німеччнини та Франції культурні програми та стрічки сучасних європейських режисерів – ігрове та документальне кіно.

 

Розповідаючи про особливості каналу, пан Лангенштайн відзначив, що канал робить ставку на інтернет-ресурси, що є платформою для режисерів та представників культурної сфери. Зокрема, це сайт каналу та фейсбук, де навіть початківці можуть презентувати свої проекти. «Саме в обміні ідеями та думками народжується майбутнє Європи», - відзначив Готтфрід Лангенштайн у контексті тези про формування культурного простору Франції, Німеччини та європейських країн.

 

 

 

 Віце-президент Arte Готтфрід Лангенштайн

 

Відповідаючи на запитання ТК щодо того, яким чином Arte вдається зацікавити глядачів документалістикою, віце-президент каналу розповів про особливості програмування. «У документальних проектах та стрічках нерідко висвітлюються актуальні для суспільства проблеми, – сказав пан Лангенштайн. – Продукти такого серйозного спрямування ми представляємо глядачам не окремо, а в контексті тематичних вечорів, днів чи разом з ігровим кіно на спільну тематику. Наприклад, щосереди пропонуємо аудиторії історичні теми. Як свідчать рейтинги, у такому поєднанні найбільше виграє саме документалістика».

 

 

Нагадаємо, телеканал Arte розпочав роботу у Страсбургу 1992 року спільними зусиллями французів та німців «у прагненні надати співпраці між двома країнами нового культурного виміру». Орієнтований на європейську та міжнародну спільноту канал веде мовлення одночасно французькою та німецькою мовами. Фінансується спільно обома країнами: на 95% з державного бюджету та на 5% за рахунок спонсорських внесків. Основу контенту становлять мистецтво та культурне розмаїття.

 

 

 

Починаючи з 2003 року Arte співпрацює з Першим національним телеканалом. В рамках цієї взаємодії НТКУ щорічно одержує близько 50 годин документальних фільмів виробництва Arte France для показу українською мовою. Політика співпраці Arte France передбачає залучення до співпраці суспільних телеканалів Південно-Східної та Східної Європи, країн Кавказу та Курдистану.

 

 

«Вікенд з Arte» на Першому Національному


12 березня, 04:50
«Пристрасть болеро» (59’), реж. Мішель Фоллен
Виробництво 2007 – Arte France

 

13 березня, 04:50
«АЙселора Дункан: я все життя тыльки те й робила, що танцювала» (57’), реж.  Елізабет Капніст
Виробництво 2008 – Arte France

 

13 березня, 12:00
«Село Цукрове» (Sugar Town), реж. Кімон Цакіріс, Реа Апостолідес
Холостяки у відчаї
Документальний фільм, Німеччина/Росія/Греція 2006, ZDF, 58 хв.
Численні сільські регіони Греції зіштовхнулися із серйозною проблемою. Привабливість великих міст призвела до того, що багато молодих неодружених хлопців із сільської місцевості змушені шукати собі придатних наречених. Кінорежисер Кімон Цакіріс спостерігає за трьома неодруженими чоловіками, які твердо вирішили змінити своє життя.

 

Програма фестивалю «Вікенд з Arte» у кінотеатрі «Київ»


11 березня, Ніч французьких фільмів
«Останній урок», реж. Жан-Поль Лілієнфельд
Спільне виробництво: Arte France, Mascaret Films, Fontana, RTBF (2008 – 88 хв.)
Соня працює вчителькою французької в колежі, де навчаються «складні» діти. В сумці одного з учнів Соня знаходить револьвер і бере своїх учнів у заручники.
Після показу – обговорення фільму з режисером Жаном-Полем Лілієнфельдом

 

«Клівленд проти Уол-стріт», реж. Жан-Стефан Брон
Спільне виробництво: Arte France, Les Films Pelleas, Saga Productions (2010-98 хв.)
11 січня 2008 року. Джош Коен та його соратники, адвокати міста Клівленд, намагаються притягти до відповідальності 21 банк, які, на їхню думку, незаконно захоплюють нерухомість і нищать місто. Але банки чинять шалений опір.

 

«Лондон Англія», реж. Рашид Бушареб
Спільне виробництво: Arte France, 3B Productions, The Bureau, Tassili Films та за участі France 3 (2008 – 83 хв.)
Липень 2005 року. Страшний теракт в Лондоні. У француза Усмана та англійки Елізабет  зникають діти. На шляху героїв постають перешкоди, але їх єднає надія знайти дітей.

 

«Дерево», реж. Джулі Бертучеллі
Спільне виробництво: Arte France Cinéma, Татфільм за співучасті телевізійної агенції Screen Australia, Canal+ та Arte France. (2010 – 100 хв.)
В Австралії Дон і Пітер щасливо живуть зі своїми чотирма дітьми в затінку велетенської смоковниці. Раптом Пітер помирає. Восьмирічна Симона думає, що її тато досі живе у дереві. Але своїм корінням дерево підриває будинок, і його доведеться спиляти.

 

«Леді Чаттерлей», реж. Паскаль Ферран
Спільне виробництво: Arte France, Maïa Films (2006 – 1 частина: 105 хв. і 2 частина: 97 хв.)
Життя Констанс монотонно спливає в маєтку Чаттерлей, скуте шлюбними узами й відчуттям обов’язку. Але вона знайомиться з Паркіном, єгером їхніх угідь, і потайки відкриває для себе чуттєвість та кохання.

 

12 березня, Ніч німецького кіно
20.30
«Перед лицем злочину», реж. Домінік Граф
десятисерійний трилер, Німеччина, 2010, 500 хв.
Вступне слово:  автор сценарію фільму Рольфа Базедо
Під час показу заплановані  короткі перерви та дискусія  з Рольфом Базедо.
Діти до 16 років на перегляд фільму не допускаються
В Берліні йде війна. Банди російської мафії ведуть боротьбу за панування у берлінському кримінальному світі торгівлі людьми та нелегальними цигарками…
Марек Горський, син єврейських емігрантів з Прибалтики, працює оперативником в шостій дільниці поліції Берліна. «Мусар», «сміттяр» - так, відмежовуючись від нього, називає Горського частина його родини. Старший брат Горського Гриша жив у оточенні організованої злочинності Берліна. Десять років тому його застрелили прямо у всіх на очах. Злочинців не знайшли, і Марек Горський вирішує стати поліцейським…

 

13 березня
11.00

«1989. Єлисейський палац та Берлінський мур», реж. Патрік Барберіс. 2009. 71 хв.
Яку роль відіграв президент Міттеран у процесі об’єднання Німеччини? Минуло 20 років, і полеміка вичерпується: настав час прояснень. Перед нами – захоплююче занурення в сучасну історію.

 

12.30
«Непокірний Ріхтер», реж. Бруно Монсенжон
Спільне виробництво: ARTE France, Ideale Audience, IMG Artists, Imalyre (1998)
Приз «Fipa d’or» 1998 – Приз  Procirep " Класика в образах 1998 " – Приз за найкращий документальний фільм про мистецтво на фестивалі у Банффі 1998
Великий російський піаніст Святослав Ріхтер, якого не стало 1 серпня 1997 року, зголосився протягом своїх останніх двох років розповідати історію свого життя, присвяченого служінню музиці і далекого від будь-якого конформізму.

 

15.15
«Дисиденти. Ремісники свободи», документальний фільм, реж. Рут Зільберман
Спільне виробництво: ARTE France і Zadig Productions (2009-98 хв.)
Боротьба з тоталітаризмом у Центральній Європі на щоденному рівні очима її безпосередніх учасників. Світлі, скромні, з тонким почуттям гумору, вони розповідають про ті тридцять років, які стали вирішальними для історії Європи.

 

«Детектор медіа»

 

 

Фото Володимира Герасимова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25096
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Украинец!
4765 дн. тому
Так кто еще из Украинских каналов так круто завпускает совместные проекты за капиталистами из других стран.А они не занимаются проектами не имеющими хороших перспектив.
Сергій
4765 дн. тому
ранній, але не на стільки ж! 4,50 - ви шо? здуріли мабуть зовсім ..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду