НТКУ подала апеляції у справі проти «Поверхности» щодо КВК

10 Березня 2011
16488
10 Березня 2011
14:48

НТКУ подала апеляції у справі проти «Поверхности» щодо КВК

16488
НТКУ подала апеляції у справі проти «Поверхности» щодо КВК

Національна телекомпанія України подала апеляційну скаргу на рішення Господарського суду міста Києва у справі за позовом «Поверхность ТВ» щодо показу КВК. Про це ТК повідомив заступник генерального директора НТКУ Євген Буцан.

 

«Поверхность ТВ» є представником російського продакшну Олександра Маслякова «АМиК» в Україні, між яким та НТКУ два роки тому мала бути укладена угода щодо показу ігор КВК в ефірі першого каналу. Однак попри те, що Перший національний показав  ігри КВК, угода так і не була укладена.

 

Нагадаємо, «Поверхность» у січні 2009 року звернулася до суду з позовом, де просила оштрафувати НТКУ на 31 125 000,00 грн за показ програм КВК на Першому національному.  Як повідомляла ТК,  суд задовольнив  позов компанії  «Поверхность ТВ» до Національної телекомпанії України щодо показу КВК.  Як повідомило  видання «Комментарии», Господарський суд прийняв рішення  компенсувати порушення майнових прав компанії «Поверхность», витребувавши штраф у розмірі 34000 мінімальних заробітних плат, які діяли на момент подання позову і складають 21,4 млн грн.

 

У коментарях ТК Євген Буцан зазначив, що справа щодо  трансляції КВК слухалась минулого року. Тоді НТКУ оскаржувало рішення Господарського суду в апеляційній та касаційній інстанції, в останній  були скасовані попередні рішення і справа була надіслана на повторний розгляд до суду першої інстанції. «Тепер суд першої інстанції прийняв рішення щодо  такої ж суми», - сказав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16488
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду