Андрухович пропонує зібрати 280 тис. грн на альтернативну премію Шкляру

6 Березня 2011
12283
6 Березня 2011
19:31

Андрухович пропонує зібрати 280 тис. грн на альтернативну премію Шкляру

12283
Андрухович пропонує зібрати 280 тис. грн на альтернативну премію Шкляру

Письменник Юрій Андрухович вважає, що ситуація з відмовою Василя Шкляра від Шевченківської премії може стати феноменальною можливістю для громадянського суспільства відповісти владі «ненасильницькою солідарною дією».

 

Для цього, повідомив він порталу «Буквоїд», треба зібрати для Василя Шкляра ту саму суму, яку він отримав би разом з премією, але не від державної верхівки, а від народу. «Скільки там тої премії - 280 тисяч? Треба створити незалежний оргкомітет зі збору альтернативної Шевченківської премії для Василя Шкляра. Я перший даю тисячу. Якщо нас таких буде 280, ми їх взуємо», - запропонував письменник.

 

Нагадаємо, Василь Шкляр відмовляється від Національної премії України імені Тараса Шевченка з літератури, поки при владі міністр Дмитро Табачник. Він написав листа президентові Віктору Януковичу з проханням відкласти вручення нагороди.

 

4 березня Віктор Янукович підписав указ про присудження премії, і в ньому відсутня згадка про присудження в галузі літератури.

 

10 лютого комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка  присудив премію з літератури письменнику Василю Шкляру за роман «Залишенець, або Чорний ворон».

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12283
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Луганск
4791 дн. тому
Являлись ли лауреатами государственных премий Достоевский или Гоголь, Толстой или Франко, Есенин или Высоцкий? Нет. Для тех, кому ценно творчество писателя, его оценка со стороны государства не играет никакой роли. Все эти премии следует отменить. Как, впрочем, и распустить за ненадобность писательские союзы.
індівідуй миколі
4792 дн. тому
Це ти про акордеоніста Табачніка Яна! Так він теж табачник а не табачнІк! Це все одно що не Шкляр, а Скляр! Вітаю! Ти вже майже лавреват Шнобелівської премії за те, що не розумієш різниці між істОричним і істЕричним романом!
микола
4792 дн. тому
індивідуй, я тебе впізнав. Ти - табачнік! Жодна нормальна людина не звинуватить автора історичного роману про українсько-більшовицьку війну в неонацизмі. З чим тебе й вітаю.
індівідуй
4792 дн. тому
А слабо Андруховичу скористатися феноменальною можливістю не «ненасильницькою солідарною дією», а альтернативною «ненасильницькою індивідуальною дією» відповісти владі і дати з власної кишені, а не із солідарної, для підтримки неонацистських штанців Шкляра! Це одночасно було б започаткуванням альтернативної премії імені Андруховича! Чи пряма кишка ще тонша тонкої!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду