ТРК «Україна» відмовилася від ліцензії на канал «Новини» на користь «Футбол+»

23 Лютого 2011
18172
23 Лютого 2011
17:25

ТРК «Україна» відмовилася від ліцензії на канал «Новини» на користь «Футбол+»

18172
ТРК «Україна» відмовилася від ліцензії на канал «Новини» на користь «Футбол+»

ЗАТ «ТРК "Україна"» переоформило ліцензію на супутникове мовлення одного зі своїх нішевих каналів, замінивши логотип «Новини» на «Футбол+». Відповідне рішення на засіданні 23 лютого ухвалила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Одночасно із цим переоформленням Нацрада скасувала рішення про видачу ліцензії ТРК «Україна» на канал «Футбол+», яке було ухвалене у вересні 2010 року.

 

Як пояснив на засіданні директор з розвитку ТРК «Україна» Андрій Мальчевський, медіагрупа «Україна» ще у вересні була готова до запуску телеканалу «Футбол+» (є контент, є підписані довгострокові угоди з контрагентами), але досі не могла цього зробити, тому що через затримку із затвердженням методики нарахування ліцензійного збору їй так і не видали ліцензію. Тож компанія вирішила переоформити давню ліцензію каналу «Новини», запуск якого відкладається на третій квартал 2011 року, на канал «Футбол+».

 

«Коли ми отримали ліцензію на канал "Новини" (у лютому 2008 року. - ТК), настала криза. А зараз до "Євро-2012" першочерговою для нас є необхідність запуску каналу "Футбол+". Ми не відмовляємося від "Новин", зараз триває робота над стартом каналу. Бачення керівництва таке, що ми випускаємо тільки якісний продукт. Тому канал "Новини" буде запущений тоді, коли за його контент не буде соромно. Це заплановано на третій квартал 2011 року», - пояснив Нацраді пан Мальчевський і додав, що компанія згодом подасть заявку на отримання нової ліцензії на канал «Новини».

 

У супутниковій ліцензії ТРК «Україна», виданій ще в березні 2008 року і переоформленій нині, окрім логотипу, змінилася програмна концепція, власники, керівник, редакційна рада і супутник.

 

Власником ЗАТ «ТРК "Україна"» замість компанії СКМ стало ТОВ «Медіагрупа "Україна"».

 

Замість генерального директора Вальдемара Дзікі керівником компанії стала голова комісії з припинення Марина Миргородська. Появу такої посади в СКМ пояснили тимчасовими змінами, пов'язаними з плановою юридичною реорганізацією. «З 1 березня посада Марини знову буде звучати як генеральний директор», - сказали ТК у прес-службі компанії. ТК припускає, що йдеться про перетворення ЗАТ «ТРК "Україна"» на ТОВ.

 

Зі складу редакційної ради компанії вибув Володимир Манжосов (нині - голова Нацради), замість якого увійшли Наталія Ємченко (директор зі зв'язків з громадськістю та комунікацій компанії СКМ) і Ганна Терехова (прес-секретар СКМ).

 

Супутник Sirius 4 змінився на Astra 4A (нагадаємо, що це лише зміна назви супутника).

 

У програмній концепції відбулося зменшення загального обсягу мовлення з цілодобового мовлення до 14 год на добу (з 12:00 до 2:00), зміна формату з інформаційного на інформаційно-спортивний.

 

У зв'язку із цим з концепції зникли культурно-мистецькі та науково-просвітницькі програми, зменшилися інформаційно-аналітичні і публіцистичні (з 15 год/добу до 2 год/добу), з'явилося спортивне мовлення.

 

Також канал зменшив обсяги власного виробництва (з 18,5 год/добу до майже 7 год/добу), національного продукту (з 21 год/добу до 9 год/добу) і збільшив - іноземного (з 3 год/добу до 5 год/добу).

 

Таким чином, нині ТРК «Україна» володіє ефірною і супутниковою ліцензіями на канал «Україна», супутниковою ліцензією на канал «Футбол», ефірною ліцензією на місцевий канал «Донбас» та супутниковою ліцензією на канал «Футбол+».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18172
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
кому сдавать дєньгі на вєнкі?
4803 дн. тому
...вєєєєчная паааамяяять...
Otar Dovzhenko
4803 дн. тому
:)))))))))) моя улюблена тема
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду