Журналістів закликають контролювати виконання медійних пунктів резолюцій ПАРЄ і Європарламенту

22 Лютого 2011
21310
22 Лютого 2011
16:40

Журналістів закликають контролювати виконання медійних пунктів резолюцій ПАРЄ і Європарламенту

21310
Журналістів закликають контролювати виконання медійних пунктів резолюцій ПАРЄ і Європарламенту

Передумовою до виконання Україною медійних пунктів резолюцій Парламентської асамблеї Ради Європи та Європарламенту є прозорість впроваджуваних змін і контроль журналістів за цими процесами. Таку думку висловила президент міжнародної громадської організації «Європейська медіаплатформа», колишній співдоповідач ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен 22 лютого на круглому столі в Києві.

 

«Якщо у вас буде журналістика, яка займатиметься розслідуваннями - це буде серйозний ресурс», - сказала вона.

 

Ханне Северінсен звернула увагу на те, що ситуація зі свободою слова в Україні опинилася під загрозою. За її словами, зараз є досить багато випадків цензури, які можуть зруйнувати плюралізм, який будувався у попередні роки.

 

Пані Северінсен нагадала і про зобов'язання України створити систему громадського мовлення. Але при цьому, за її словами, найважливіше на сьогодні - зробити усе, щоб громадський мовник контролювався та фінансувався громадськістю, а не підміняв державний канал: «Цей канал має сам визначати свою політику», - наголосила вона.

 

Також Ханне Северенсен висловила думку, що серйозною проблемою для українських журналістів є нерозуміння журналістських стандартів і норм етики.

 

Нагадаємо, у своїй резолюції ПАРЄ 5 жовтня 2010 року, зокрема, висловила стурбованість тиском СБУ на журналістів, закликала українську владу розслідувати всі повідомлення про порушення прав і свобод ЗМІ, утриматися від будь-яких спроб контролювати зміст новин, забезпечити, щоб судові розгляди не призводили до вибіркового перегляду частот мовлення.

 

У своїй резолюції Європарламент 25 листопада 2010 року, зокрема, закликав українську владу розслідувати зникнення Василя Климентьєва і всі повідомлення про порушення прав і свобод, дослідити роль СБУ, утриматися від будь-яких спроб впливу або цензурування медіа.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21310
Читайте також
14.09.2010 11:46
Лілія Гришко, «Німецька хвиля»
31 124
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду