Правозахисний центр заявляє, що журналістку донецької газети «Життя» звільнили за критичну статтю

19 Лютого 2011
20825
19 Лютого 2011
17:16

Правозахисний центр заявляє, що журналістку донецької газети «Життя» звільнили за критичну статтю

20825
Правозахисний центр заявляє, що журналістку донецької газети «Життя» звільнили за критичну статтю

У Донецьку звільнено журналістку, яка оприлюднила в комунальній газеті матеріал про порушення в Торезькому інтернаті для дітей-інвалідів. Про це повідомляє прес-служба правозахисного центру «Поступ».

 

За інформацією «Поступу», Олену Довженко, кореспондентку відділу «Політика» газети «Життя», яка належить Донецькій облдержадміністрації та облраді, було звільнено з роботи одразу після виходу її публікації «У дитбудинку вмирають від голоду», в якій ішлося про зловживання адміністрації Торезького інтернату для дітей-інвалідів.

 

Як повідомляють джерела правозахисного центру, звільнення безпосередньо пов'язано з виходом матеріалу. «Про намагання донецьких посадовців приховати проблему свідчить і те, що матеріал Олени Довженко одразу ж був знятий з сайту газети "Життя"», - йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

Наразі коментарів ані від самої Олени Довженко, ані від редакції газети «Життя» (в редакції підтвердили факт звільнення, але не змогли прокоментувати його причин) «Поступу» не вдалося.

 

«У разі підтвердження інформації про підставу звільнення, можна буде констатувати, що редакція та власник газети грубо порушив стандарти свободи вираження поглядів, статтю 34 Конституції України та частину 2 статті 171 Кримінального кодексу України - перешкоджання законній професійній діяльності журналіста», - зазначає «Поступ».

 

Правозахисний центр «Поступ» звернувся до прокуратури Донецької області з вимогою перевірити вказану інформацію і вжити необхідних заходів реагування.

 

ТК намагається отримати коментарі від Олени Довженко та редакції газети «Життя».

 

Фото - «Поступ»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20825
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду