Конгресмени США: Грищенко не усвідомлює, як сильно нас непокоїть тиск на ЗМІ в Україні

17 Лютого 2011
20161
17 Лютого 2011
12:17

Конгресмени США: Грищенко не усвідомлює, як сильно нас непокоїть тиск на ЗМІ в Україні

20161
Конгресмени США: Грищенко не усвідомлює, як сильно нас непокоїть тиск на ЗМІ в Україні

Під час візиту до Вашингтону в рамках роботи Комісії зі стратегічного партнерства США - Україна українська делегація (представлена, зокрема, міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком і послом України в США Олександром Моциком),  зустрілася з членами Конгресу США.

 

Співголова українського кокусу у Конгресі, конгресмен з Огайо Марсі Каптур  в інтерв'ю «Голосу Америки» повідомила, що найважливішим питанням на зустрічі було занепокоєння конгресменів станом політичної свободи і розвитком демократії в Україні. Зокрема, сказала пані Каптур, йшлось про урядовий тиск на медіа.

 

 «В останньому дослідженні, проведеному Freedom house, Україна опустилася з категорії «Вільних» у категорію «Частково вільних держав». Це пов'язано з тиском на ЗМІ і придушенням свободи слова, з маніпуляціями у судовій системі і з нечесно проведеними виборами. Ці проблеми особливо непокоять членів американського Конгресу. І той факт, що Дім свободи понизив Україну у рейтингу, є серйозним свідченням погіршення ситуації. Ми висловили свою думку у розмові з міністром та послом. Ми сподіваємося, що вони нас почули» - заявила співголова українського кокусу у Конгресі.

 

На запитання, як саме відреагували члени української делегації на критику і чи визнали її правомірність, Марсі Каптур відповіла, що у відповідь пан Грищенко підкреслював наміри уряду підвищити ефективність виконавчої гілки влади та проблеми, спричинені діяльністю минулого уряду.

 

 «У мене склалося таке враження, що пан Грищенко, можливо, не повною мірою зрозумів глибину нашого занепокоєння»,  - підсумувала американська парламентарка, додавши: «Важливо, щоб українські ЗМІ залишалися відкритими до різних точок зору. У демократичному суспільстві потрібно вміти приймати критику. Це не завжди легко, але це частина розвитку політично вільного суспільства»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20161
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду