Комітет свободи слова підтримав рекомендації слухань про роздержавлення преси та проект Курпіля

17 Лютого 2011
20450
17 Лютого 2011
08:48

Комітет свободи слова підтримав рекомендації слухань про роздержавлення преси та проект Курпіля

20450
Комітет свободи слова підтримав рекомендації слухань про роздержавлення преси та проект Курпіля

Члени парламентського Комітету з питань свободи слова одноголосно затвердили рекомендації слухань «Про реформування державної та комунальної преси в Україні», які відбулися 22 грудня 2010 року.

 

Зокрема,  в рекомендаціях йдеться про те, що роздержавлення преси відповідає запиту українського суспільства на неупереджену, повну, об'єктивну, збалансовану, оперативну суспільно-важливу інформацію. Зрештою, Рада Європи ще 2005 року закликала Україну виконати взяті на себе зобов'язання і якнайшвидше розпочати роздержавлення ЗМІ.

 

На цьому ж засіданні члени комітету виконали одну з рекомендацій і підтримали законопроект народного депутата Степана Курпіля № 6468 «Про реформу державної і комунальної преси».

 

Крім того, учасники слухань порекомендували комітету  взяти під контроль виконання вимог закону України щодо мораторію на відчуження приміщень та іншого майна, що відноситься до основних фондів державної та комунальної преси, та мораторію на розірвання договорів оренди приміщень, в яких вони розміщуються. Також комітет має  ініціювати на законодавчому рівні тимчасовий мораторій на реєстрацію нових державних та комунальних друкованих ЗМІ або входження державних чи місцевих органів влади до складу засновників вже існуючих видань.

 

Нагадаємо, провести слухання комітет спонукала реєстрація 2010 року двох законопроектів про роздержавлення (влітку - проекту №6468 «Про реформу державної та комунальної преси», автором якого є народний депутат Степан Курпіль із фракції Блок Юлії Тимошенко - «Батьківщина», а восени - №7313 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», внесеного Кабміном). Під час їх підготовки урядовий проект було відкликано через порушення строків реєстрації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20450
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду