Яким усе-таки був Рональд Рейган

15 Лютого 2011
23495
15 Лютого 2011
16:26

Яким усе-таки був Рональд Рейган

23495
Редакція програми «Сильні Світу» (телеканал ТОНІС) відповідає на критичну статтю Аркадія Сидорука, яку опублікувала «Детектор медіа»
Яким усе-таки був Рональд Рейган

Шановна редакціє «Детектор медіа». Телеканал ТОНІС щиро дякує вам за статтю Аркадія Сидорука, яку ви опублікували. Матеріал критичний, але ж критика - запорука вдосконалення. Нам також приємно, що ви приділили увагу не черговому шоу, а програмі, яку присвячено постаті одного з найвідоміших президентів Америки.

 

Передусім, «Сильні світу сього» - це не документальний цикл (як сказано у статті). Це короткі 15-хвилинні портрети. І в них ми не прагнемо досліджувати все життя відомих людей, як радить нам критик. Ми лише ставимо за мету показувати відомих людей з невідомої точки зору, - не такими, які вони на екранах або в підручниках із історії. Розвінчати стереотипи, змусити глядача думати - ось наша мета. І, схоже, нам вдалося її досягнути.

 

Наш критик твердить, що Рейган був успішним актором, що знімався в головних ролях у картинах категорії «А». Це поширена думка, але вона помилкова. Єдиний більш-менш успішний фільм Рейгана - «Кінгз Роу», проте і в ньому Рональд грає роль не першого, а другого плану! Як глузувала свого часу Washington Post, стереотипний юнак не мав жодних шансів. Тому і до, в після служби на флоті він знімався здебільшого в дешевих стрічках.

 

Єдине місце, де гру Рональда оцінили - це політика. І немає різниці, як саме він ішов до влади (пане Аркадію, розкрити все життя Рейгана ми навіть не прагнули!). Головне, що саме в політиці коронний образ Рейгана спрацював. Блакитноокий красень із чарівною посмішкою - це було саме те, що потрібно. За вчорашнім актором пішли, йому повірили. І не лише американці - керманичі СРСР!

 

Ось що стало головним досягненням Рейгана, справжньою кульмінацію його кар'єри. Не звершення в економіці, і вже точно не ставлення до українських емігрантів (ці факти, пробачте, пане Аркадію, хвилюють виключно фахівців). Рейганові вдалося досягти неймовірного: переконати радянських керманичів, що США розробляє надсекретну систему ПРО, та змусити СРСР вступити у смертельну гонку озброєнь.

 

Саме це ми ставили собі за мету: розповісти про найуспішнішу роль Рональда Рейгана - роль убивці СРСР. Роль, яку вчорашній голлівудський невдаха зіграв просто блискуче! Як зазначив сам пан Сидорук, нам це вдалося. А отже, ми досягли своєї мети.

 

P.S. Можливо, за висловом критика, Рейган вийшов у нас «не зовсім тим». Але який був «той»? Змальований у підручниках?... Ні, ми не претендуємо на почесне звання всезнавців. Та, принаймні, прагнемо зняти шори, дізнатися більше. І радіємо, коли ці зусилля даються взнаки. Вашому відгуку, пане Аркадію, ми також раді!

 

Редакція програми «Сильні Світу», ТК ТОНІС.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23495
Читайте також
08.02.2011 08:59
Аркадій Сидорук
, для «Детектор медіа»
14 496
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
0868
4811 дн. тому
Ай да Тоніс! ай да маладца! Хлопці та дівчата, та вже за те , що ви ЩОСЬ робите - вам треба в ноги кланятись, як суперпрофі. Критики, не чіпайте тонісівців, попрацюйте в їх умовах - про критику забудете на довго
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду