Нардепи пропонують звільнити від оподаткування україномовні радіостанції

14 Лютого 2011
18227
14 Лютого 2011
18:11

Нардепи пропонують звільнити від оподаткування україномовні радіостанції

18227
Нардепи пропонують звільнити від оподаткування україномовні радіостанції

Народні депутати пропонують звільнити від оподаткування і збору за користування радіочастотним ресурсом радіокомпанії, які мовлять державною мовою.

 

Відповідний законопроект № 8095 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підтримки радіомовлення державною мовою)» зареєстрували 10 лютого члени Комітету з питань свободи слова та інформації Віктор Уколов, Олена Бондаренко, Юрій Стець, Андрій Шевченко та Олександр Абдуллін.

 

Законодавці пропонують звільнити на 5 років від сплати податку на прибуток та від збору за користування радіочастотним ресурсом радіоорганізації, мовлення яких на 100% здійснюється державною мовою і частка трансльованих музичних творів українською мовою становить не менше 80%. Перелік таких радіоорганізацій має визначати Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Відповідно, вони пропонують доповнити Податковий кодекс статтями 154.9 і 318.3.

 

Нагадаємо, про роботу над законопроектом, який встановить пільгове оподаткування для україномовних радіостанцій повідомляла в ефірі «Великої політики з Євгеном Кисельовим» 4 лютого народний депутат Олена Бондаренко.

 

Народні обранці аргументують прийняття закону тим, що після прийняття Верховною Радою закону, який скасує квоти на національний музичний продукт в ефірі є актуальним запропонувати новий підхід для підтримки української мови в радіоефірі - заохочувальний.

 

Як писала ТК, 1 лютого парламент прийняв у першому читанні законопроект про вилучення квот на українську музику в радіоефірі, автором якого є Олена Бондаренко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18227
Читайте також
22.02.2011 14:07
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
36 392
18.02.2011 14:54
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
29 367
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Insider
4811 дн. тому
Прекрасный законопроект, только в большинстве случаев работать он не будет. Станция не сможет набрать достаточное количество слушателей и тем самым привлечь рекламодателя. Прав предыдущий автор, что лучше бы улицы расчищали украинской техникой. Другие проблемы решать надо. 78% населения за чертой бедности, а мы спорим о том, нужно ли слушать Марию Бурмаку в приказном порядке или нет.
охринеля
4812 дн. тому
Ага, и освободить от налогов (в пенсионный фонд, с доходов физ.лиц, при покупке валюты и др) и платы за общественный транспорт всех, кто говорит по украински. Им заняться что ли нечем? Пошли бы улицы расчищать украинской техникой
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду