Люка Гардінга пустили до Росії та пообіцяли акредитацію

13 Лютого 2011
24924
13 Лютого 2011
16:21

Люка Гардінга пустили до Росії та пообіцяли акредитацію

24924
Люка Гардінга пустили до Росії та пообіцяли акредитацію

Кореспондентові The Guardian Люку Гардінгу таки дали російську візу. Журналіст вже прибув до Москви. 14 лютого він зможе отримати акредитацію і працювати за нею до травня.

 

Нагадаємо,  тиждень тому Гардінга до Росії не пропустила прикордонна служба в аеропорті. Працівник прикордонної служби повідомив, що Росія для нього «закрита».

 

The Guardian пов'язувала інцидент зі співпрацею видання з проектом Wikileaks. Зокрема, йдеться про матеріал Гардінга, в якому той прокоментував одну і з публікацій Wikileaks, де стверджувалося, що при Володимирі Путіні Росія перетворилася на «фактично мафіозну державу».

 

Після висилки Люк Гардінг висловив у своєму твітері припущення, що «останньою краплею» став саме Wikileaks. Гардінг є співавтором книги про скандальний сайт, виданої The Guardian.

 

Питання про продовження роботи власкора The Guardian в Росії вирішувалося на рівні МЗС двох держав. Російське зовнішньополітичне відомство пояснила інцидент порушенням правил акредитації з боку журналіста.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24924
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду