Інститут медіа права знову судиться з Верховною Радою через відсутність відповіді на запит

11 Лютого 2011
28330
11 Лютого 2011
17:15

Інститут медіа права знову судиться з Верховною Радою через відсутність відповіді на запит

28330
Інститут медіа права знову судиться з Верховною Радою через відсутність відповіді на запит

Інститут медіа права знову подав позов проти Верховної Ради - цього разу проти її апарату, повідомляє організація на своєму сайті.

 

Відповідну позовну заяву до Окружного адміністративного суду міста Києва Інститут медіа права подав 9 лютого. Громадська організація просить суд зобов'язати апарат парламенту дати належну відповідь на запит, що був надісланий ще 14 вересня 2010 року і стосувався видання газети «Голос України».

 

Як писала ТК, Вищий адміністративний суд України вже розглядав справу щодо відсутності відповіді на цей запит. Але у своєму рішенні суд встановив, що відповідальність за розгляд запитів, адресованих Верховній Раді, має нести її апарат, а позов, відповідно, має розглядатися в Окружному адмінсуді міста Києва.

 

«Ми будемо використовувати всі законні способи, щоб змусити Верховну Раду України поважати право на інформацію, - говорить директор Інституту медіа права Тарас Шевченко. - Питання, що стоїть перед судом, дуже просте - чи має право орган влади проігнорувати запит. На нашу думку, відповідь очевидна».

 

Нагадаємо, причиною позову Інституту медіа права до Верховної Ради стала відсутність відповіді на інформаційний запит, який стосувався деяких аспектів діяльності парламентської газети «Голос України», а саме як пов'язані організаційно і фінансово Верховна Рада (засновник «Голосу України») та приватне підприємство, що видає цю газету. Але 18 січня ВАСУ відмовив у задоволенні позову через неналежного відповідача.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28330
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду