МЗС Росії: Гардінга пустять, якщо дотримуватиметься правил акредитації

9 Лютого 2011
27309
9 Лютого 2011
11:39

МЗС Росії: Гардінга пустять, якщо дотримуватиметься правил акредитації

27309
МЗС Росії:  Гардінга пустять, якщо дотримуватиметься правил акредитації

«Цими днями кореспондентові британської газети "Guardian" Л. Гардінгу було відмовлено у в'їзді в Росію. Це пояснюється тим, що він допустив цілу низку порушень правил роботи іноземних кореспондентів, що були затверджені урядом Російської Федерації у 1994 році і які добре відомі всім журналістам» - йдеться в офіційному повідомленні МЗС Росії.

 

Міністерство конкретизувало лише одне порушення - Гардинг поїхав з Москви до Лондона «у своїх справах», не отримавши виписане йому посвідчення іноземного кореспондента, «хоча знав про необхідність зробити це».

 

Якщо журналіст ще зацікавлений працювати у Росії, він має узгодити питання акредитації з профільним департаментом МЗС, і проблем зі в'їздом не буде.

 

Нагадаємо, напередодні московського власкора The Guardian не пустили до Росії. Після перевірки паспорту в аеропорті йому було відмовлено у в'їзді без пояснення причин. Гардінга відправили у Великобританію на першому ж літаку, його віза була анульована. Працівник прикордонної служби повідомив, що Росія для нього «закрита».

The Guardian пов'язала дії Москви зі співпрацею видання з проектом Wikileaks. Зокрема, йдеться про матеріал Гардінга, в якому той прокоментував одну і з публікацій Wikileaks - у ній стверджувалося, що при Володимирі Путіні Росія перетворилася на «фактично мафіозну державу».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27309
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду