На «Берлінале-2011» презентують трейлер першого українського 3D-фільму «Кохаю і крапка»

3 Лютого 2011
19710
3 Лютого 2011
16:01

На «Берлінале-2011» презентують трейлер першого українського 3D-фільму «Кохаю і крапка»

19710
На «Берлінале-2011» презентують трейлер першого українського 3D-фільму «Кохаю і крапка»

На Берлінському міжнародному кінофестивалі, що стартує 10 лютого, Україна представить трейлер першого вітчизняного фільму у форматі 3D - «Кохаю і крапка». Загалом на «Берлінале-2011» покажуть три повнометражні українські стрічки (одна - в основній програмі) та шість короткометражок. Про це повідомили 3 лютого на прес-конференції Української кінофундації, яка організовує український стенд на фестивалі.

 

Стрічку «Кохаю і крапка» представлять у рамках роботи українського стенду, який працюватиме з 10 до 20 лютого. «Презентація на кіноринках не тільки готових фільмів, а й тих, що знаходяться на фінальних стадіях виробництва, є загальноприйнятою практикою на кіноринках. Адже виробництво фільмів за такими технологіями, як 3D, є досить складним і тривалим. Тому про такі фільми треба розповідати кіноспільноті вже на стадії проекту», - говорить Андрій Халпахчі, директор Української кінофундації.

 

Прем'єра фільму «Кохаю і крапка» в українському кінопрокаті відбудеться 7 квітня. Режисер стрічки - Валерій Ямбурський, сценарій - Костянтина Коновалова та Дениса Замрія, головні ролі виконують Дмитро Шаракоіс, Лілу, Павло Дерев'янко. Продюсують фільм Віктор Вільгельм та Олександр Пелех (FilmPort), Кирило Пелех (Freeline-studio), Володимир Третяков («Ялта-Фільм»), Олег Малишевський.

 

Картина «Кохаю і крапка» - це романтично-гумористична історія, що відбувається протягом декількох днів на яхті посеред Чорного моря. В основі сюжету - стосунки між «брутальною жінкою, яка звикла впольовувати та не давати ніяких шансів» і «беззахисною жертвою, яка мріє знайти своє кохання хоча б на одну ніч».

 

Як розповів ТК Віктор Вільгельм, компанія FilmPort і надалі планує розвивати виробництво 3D-форматів: «Я би не хотів сказати, що це тільки віяння моди... Я дивлюся на це з тієї точки, що на Заході вже є декілька каналів, які транслюють виключно в 3D, більшість кінотеатрів переходить на 3D, це майбутнє кіноіндустрії, це формат, який врятує кінопрокат. В Україні уже є декілька компаній, як надають технічні умови для зйомок в 3D-форматі».

 

Також продюсер зазначив, що протягом наступних двох-трьох тижнів розпочнуться переговори з українськими телеканалами щодо продажу цієї стрічки.

 

Нагадаємо, що цього року вперше українська стрічка - фільм Олександра Міндадзе «В суботу» - візьме участь в основному конкурсі Берлінського кінофестивалю. Як писала ТК, на зйомки фільму «В суботу» Держкіно виділило кіностудії SOTA Cinema Group 13,45 млн грн державної підтримки. Загальний бюджет картини становить близько 3,2 млн євро.

 

Окрім цього, до уваги відвідувачів українського стенду запропонують дві повнометражні стрічки - «Аня, "Волга", рок'н'ролл» Костянтина Коновалова (показ 12 лютого) та «Мільйон до неба» Ігоря Копилова (показ 14 лютого).

 

«Аня, "Волга", рок'н'ролл» - це «неординарна лав-сторі, історія зустрічі рудоволосої панянки та моряка-контрабандиста», розповідає режисер стрічки Костянтин Коновалов. Фільм складається з трьох-новел: «Аня», «Волга» і «Рок'н'ролл».

 

Також у рамках роботи українського стенду презентують збірку різножанрових короткометражок «Українська сучасна панорама» з 10 фільмів: «Її місце порожнє» Богдани Смирнової, «Перешкода» Максима Буйніцкі, «Урятуй і збережи» Руслана Батицького, «Автопортрет» Олександра Усіка, «Дрифтер», Олександра Образа, «Мотор» Сергія Кочергіна, «За рамками» Максима Ксьонди, та анімаційні фільми «О, Париж!» Олександра Шмигуна, «Чарівний горох» Ярослави Руденко-Шведової і «Щедрик» Степана Коваля. Перші шість із них покажуть 16 лютого, повна версія збірки буде презентована на DVD.

 

Зазначимо, що 14 лютого Українська кінофундація влаштує «українську вечірку» - прийом-презентацію на честь українського кіно за участі представників посольства України в Німеччині, керівників Берлінського МКФ та Європейського кіноринку.

 

«Не тільки конкурс є рисою кіноіндустрії, мабуть, головне, як ми вважали це і в Каннах і також у Берліні - це кіноринок. Це місце для роботи не тільки нас як промоутерів, але й  продюсерів, режисерів, які можуть приїхати туди, щоб знаходити нові контакти, знаходити шляхи копродукції», - коментує Андрій Халпахчі.

 

Графік показу українських фільмів на «Берлінале-2011»

Дата

Назва фільму

12 лютого

«Аня, "Волга", рок'н'ролл»

14 лютого

«Мільйон до неба»

16 лютого

«Її місце порожнє», «Перешкода», «Урятуй і збережи», «Автопортрет», «Дрифтер», «Мотор»

14, 15, 20 лютого

«В суботу» (основна програма Берлінського МКФ)

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19710
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду