Марія Бурмака: Вилучення квот на українську музику в радіоефірі витіснить з України Україну

3 Лютого 2011
19600
3 Лютого 2011
11:15

Марія Бурмака: Вилучення квот на українську музику в радіоефірі витіснить з України Україну

19600
Марія Бурмака: Вилучення квот на українську музику в радіоефірі витіснить з України Україну

Співачка Марія Бурмака, коментуючи в ефірі ТВі прийняття парламентом у першому читанні проекту закону про вилучення 50% квот на українську музику в радіоефірі, зазначила, що влада не зовсім розуміє, що робить.

 

«Цієї норми і не дотримувалися. Я в ці 50% завжди не потрапляла. Таких співаків, як я, програмні директори більшості радіостанцій ставили переважно вночі. Скасовуючи квоти, влада відкриває ящик Пандори», - зауважила Марія Бурмака.

 

За її словами, цей законопроект знаковий, він свідчить про те, що з України витісняють Україну.

 

«Масова культура є частиною ідеології. Відтепер на українських каналах не буде в достатній кількості вітчизняного продукту, не тільки україномовного. Української музики не стане менше, бо її і так було мало. Перш за все цей закон ударить по українських співаках, які конкурують з російськими поп-співаками», - пояснила Бурмака.

 

Співачка зауважила, що цей документ потребує певного роз'яснення. «Що мали на увазі, коли говорили, що закон - це нові робочі місця, нові податкові надходження, яким чином це вплине на розвиток української музики?», - запитала Марія Бурмака.

 

Нагадаємо, 1 лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект № 6342 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення.

 

Як писала ТК, зареєстрований 26 квітня 2010 року законопроект пропонує вилучити із закону квоти для національного музичного продукту, а саме норму про те, що в загальному обсязі мовлення не менше 50% мають становити музичні твори українських авторів чи виконавців.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19600
Читайте також
15.11.2011 14:30
«Телекритика»
30 593
16.04.2011 12:00
Леся Ганжа, «Дзеркало тижня. Україна»
26 704
22.02.2011 14:07
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
36 391
18.02.2011 14:54
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
29 366
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
._.
4822 дн. тому
Всім противсіхам - а тепер малятка слухайте ШАНСОН!
Zarazyuka
4823 дн. тому
Що, Марічко, "втомилася від цих революцій"??? Отримуй, що кортілось.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду