«Поверхность» програла «Віжн ТБ» у Вищому господарському суді

2 Лютого 2011
16427
2 Лютого 2011
11:09

«Поверхность» програла «Віжн ТБ» у Вищому господарському суді

16427
«Поверхность» програла «Віжн ТБ» у Вищому господарському суді

Супутниковий оператор «Поверхность ТБ» програла спор «Віжн ТБ» (Viasat) в останній судовій інстанції - Вищому господарському суді. «Поверхность» не добилася компенсації у 8 млн грн. за порушення її ексклюзивних прав на трансляцію футбольних матчів. Натомість Viasat виплатить тільки 355,2 тис. гривень. Як повідомляє начальник юридичного департаменту «Поверхности» Вікторія Жиленкова, відповідне рішення суду, датоване 19 січня, надійшло в компанію 1 лютого, пише «Коммерсантъ».

 

Нагадаємо, 30 березня Верховний суд України (ВСУ) задовольнив повторну касацію ТОВ «Поверхность Спорт-ТВ» у справі проти ТОВ «Віжн ТБ» щодо порушення прав інтелектуальної власності на трансляцію програм та матчів Ліги чемпіонів 2008-2009 сезону на каналах «Україна» та ТЕТ. Суд зобов'язав «Віжн ТБ» виплатити 8 млн грн «Поверхности». Але 21 травня Viasat подав клопотання до Господарського суду міста Києва, вимагаючи повторного розгляду справи через з'ясування нових обставин. І 27 вересня Господарський суд виніс рішення про часткове задоволення вимог «Віжн ТБ»  і зменшення суми виплат з 8 млн гривень до 355,2 тисяч.

 

Як писала ТК, в листопаді 2010 Апеляційний господарський суд Києва залишив в силі рішення Господарського суду міста Києва про зниження компенсації з 8 млн до 355,2 тис. гривень.

 

Президент «Поверхности» Віктор Самойленко заявив, що рішення буде оскаржене, однак не уточнив підстави та інстанцію, до якої має намір звернутися оператор.

 

Як стверджує Олександр Алєксєєнко, партнер юридичної фірми Integrites, оскаржити рішення суду буде важко: «Компанія може звернутися до Верховного суду, але підстави для цього обмежені». За його словами, Верховний суд може прийняти справу до розгляду, якщо буде доведено, що Вищий господарський суд в аналогічних справах інакше тлумачив норму закону, на основі якої винесено рішення по «Поверхности». Компанія також може добитися повторного розгляду справи за нововиявленими обставинами, але як стверджує пан Алєксєєнко, на практиці таке відбувається рідко.

 

Оператор наразі зацікавлений в отриманні компенсації, оскільки потребує інвестицій для розвитку. У серпні минулого року супутник EutelSat W4 зупинив передачу сигналу «Поверхности» через її борги. Зараз компанія тестує мовлення трьох каналів на супутнику Astra. «Випробування покажуть, скільки каналів ми зможемо передавати. Надалі ми плануємо повне відновлення платформи», - говорить пан Самойленко. За словами видавця журналу Mediasat Олександра Глущенка, «це повинні бути довготривалі інвестиції, в цей бізнес не можна прийти на п'ять хвилин. Наприклад, в "НТВ Плюс" виходили на рівень беззбитковості дев'ять років».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16427
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
kamalia
4828 дн. тому
мені здається , що справа не в проколі. Просто з самого початку ця судова справа була рейдерською, руйнувала головний принцип існування платформ: не може платформа нести відповідальність за контент кожного каналу. А відтак, якби вирок був на користь Самойленка, це відкинуло б нас на декілька років , ми вимушені були б дивитись НТВ+ та Триколор з усіма російськими каналами.
fcw
4829 дн. тому
Очередной прокол Самойленко...Жиленкова + Лысенко на выход? Компания тонет не по дням,а по часам!
masha
4829 дн. тому
интересно, а где точка зрения Вижн Тв?
misha
4829 дн. тому
вполне понятно было желание Самойленко компенсировать растраченные деньги инвестора за счет Виасата, но надо же и совесть иметь! Решение суда могло перечеркнуть существование отечественных спутниковых платформ навсегда. И все в пользу российских платформ, которые не вложив в Украине ни копейки, собирают деньги с абонентов, как с куста.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду