«Особиста справа» просить у правоохоронців захисту для журналіста Олексія Кутєпова

30 Січня 2011
26609
30 Січня 2011
20:02

«Особиста справа» просить у правоохоронців захисту для журналіста Олексія Кутєпова

26609
«Особиста справа» просить у правоохоронців захисту для журналіста Олексія Кутєпова

Редакція програми журналістських розслідувань «Особиста справа» телеканалу «1+1» просить у правоохоронних органів захисту для свого журналіста Олексія Кутєпова. Про це в ефірі програми 30 січня повідомив співавтор проекту Жан Новосельцев.

 

Як розповів «Детектор медіа» Жан Новосельцев, Олексій Кутєпов працював над розслідуванням про легальні клініки, у яких будь-хто охочий за 200 гривень може отримати укол наркотичної речовини, сильнішої за героїн.

 

«Ще до виходу програми в ефір ці всі клініки припинили працювати в такому режимі. Але в них є постійна клієнтура: один центр за день приймає порядка 300 осіб - наркоманів, які вже не можуть без цього жити. Лікарі після того, як там побувала наша знімальна група, роздають дані Олексія Кутєпова (адресу, телефон) усім, хто до них звертається. Знаючи, що це за контингент, зрозуміло, для чого вони це роблять», - розповів він.

 

За словами Жана Новосельцева, дзвінки з погрозами до Олексія Кутєпова розпочалися з вечора суботи, 29 січня. У понеділок, 31 січня, редакція «Особистої справи» подасть відповідні заяви з проханням про захист журналіста до МВС, СБУ і Генпрокуратури.

 

Нагадаємо, програма «Особиста справа» (робоча назва «Справа номер») - це проект журналістських розслідувань Жана Новосельцева й Олексія Душки. Кожна програма присвячена окремій темі. Виходить в ефір з 10 жовтня 2010 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26609
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду