Журналісти присудили антинагороду «Стоп-кран одеської журналістики» губернатору Матвійчуку

28 Січня 2011
20063
28 Січня 2011
14:10

Журналісти присудили антинагороду «Стоп-кран одеської журналістики» губернатору Матвійчуку

20063
Журналісти присудили антинагороду «Стоп-кран одеської журналістики» губернатору Матвійчуку

Ганебну нагороду «Стоп-кран одеської журналістики»  доставить і передасть сьогодні голові Одеської ОДА  Едуарду Матвійчуку кур`єрська служба, бо сам він отримання ухиляється, повідомляє УНІАН.

 

Антипремію Гільдія власкорів центральних і міжнародних ЗМІ в Одесі щороку вручає політикам і урядовцям, що завдають своїми діями найбільшої шкоди діяльності ЗМІ, принижують роль і місце журналістики у суспільному житті регіону,

 

Як показало одностайне відкрите голосування журналістів, Едуард Матвійчук заслужив цей «приз», зокрема, за те, що видав розпорядження про вихід ОДА із співзасновників єдиної україномовної обласної газети «Чорноморські новини» з порушенням вимог законодавства, без укладання угоди між співзасновниками - адміністрацією і трудовим колективом видання. За це Національний союз журналістів України ухвалив рішення включити його у «десятку душителів української журналістики».

 

Впродовж минулого року Е.МАТВІЙЧУК неодноразово ігнорував запрошення журналістів зустрітися і пояснити свої підходи до вирішення соціально-економічних питань, а також нехтування вимогою законодавства про спілкування посадовцями державної мовою.

 

У попередні роки «Стоп-кран одеської журналістики» вручався прокурору Одеської області Олександру Галкіну, начальнику Управління інформації Одеської міськради Ользі Николенко, керівнику прес-служби Одеської ОДА Віктору Бріку.

 

Були відзначені «нагородою» також голова облорганізації НСЖУ Юрій Работін - «за участь в організації масової акції в пансіонаті «Оріон», направленої на розкол НСЖУ», а в 2009 році її одержав екс-глава Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв - «за активну позицію з нагнітання конфліктної ситуації між Представництвом з управління комунальної власності Одеської міськради і ТОВ «Одеський міський телерадіоцентр».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20063
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду