ВАСУ відмовив Інституту медіа права у позові до Верховної Ради

18 Січня 2011
21651
18 Січня 2011
18:53

ВАСУ відмовив Інституту медіа права у позові до Верховної Ради

21651
ВАСУ відмовив Інституту медіа права у позові до Верховної Ради

Вищий адміністративний суд України відмовив у позові Інституту медіа права до Верховної Ради про визнання противоправною бездіяльність законодавчого органу і зобов'язати його відповісти на запит ІМП. Про це сьогодні, 18 січня, оголосили на судовому засіданні, повідомляє кореспондент ТК з зали суду.

 

Причиною подання громадською організацією такого позову став той факт, що парламент не відповів на її  інформаційний запит, який стосувався деяких аспектів діяльності парламентської газети «Голос України». За словами директора Інституту медіа Права Тараса Шевченка, громадська організація цікавилась такою інформацією в зв'язку з участю в розробці законопроекту про реформування державних і комунальних ЗМІ. Зокрема, в запиті поставлені питання стосовно того, як пов'язані організаційно і фінансово Верховна Рада України (засновник «Голосу України») і приватне підприємство, яке видає цю газету, які функції здійснює підприємство «Редакція газети «Голос України» стосовно газети, на якій підставі їй передали повноваження у сфері видання ЗМІ; чи укладалися відповідні угоди між парламентом і цим підприємством; чи проводилася процедура державних закупівель на видання «Голосу України» і чи має газета статут редакції.

 

Суд не мотивував ухвалене рішення.

 

Директор Інституту медіа права Тарас Шевченко зазначив, що ередбачав саме таке рішення ВАСУ. Тепер він планує звертатися до Європейського суду з прав людини.

 

Нагадаємо, що у позовній заяві Інститут медіа права просить зобов'язати Верховну Раду України надати відповідь на інформаційний запит, поданий у вересні 2010 року. Цей запит стосувався офіційного друкованого видання Верховної Ради України - газети «Голос України». Інститут хотів дізнатися, як пов'язані організаційно і фінансово Верховна Рада України (засновник «Голосу України») та приватне підприємство, що видає цю газету.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21651
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду