Ухвалено закон щодо надання телеканалами ідентифікуючої інформації під час реклами

11 Січня 2011
17273
11 Січня 2011
14:57

Ухвалено закон щодо надання телеканалами ідентифікуючої інформації під час реклами

17273
Ухвалено закон щодо надання телеканалами ідентифікуючої інформації під час реклами

11 січня 2011 року парламент ухвалив у другому читанні та в цілому проект закону №3631 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо надання телеканалами ідентифікуючої інформації під час реклами, внесений Олегом Зарубінським, Олександром Шепелевим та Миколою Рудченком. За закон проголосувало 302 народні депутати.

 

Таким чином, депутати заповнили прогалину в законі: тепер є можливість чітко встановити, який телеканал поширював ту чи іншу рекламу.

 

Раніше, незважаючи на встановлені законом норми про необхідність ідентифікувати власні програми, тобто використовувати під час трансляції власний логотип, недосконалість визначень окремих понять давала можливість не виконувати встановлених вимог під час реклами. Реклама не є власним продуктом телеканалу, а тому не належить до визначень понять «програма» чи «передача».

 

У результаті такого підходу ускладнювалося оскарження реклами, оскільки навіть запис на відповідні пристрої не дає можливості прив'язати ту чи іншу рекламу до конкретного каналу, а відповідно - і притягнути його до відповідальності.

 

Нагадаємо, що профільний Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував парламенту ухвалити цей проект закону в цілому.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17273
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду