Нацрада виставляє на конкурс частоти радіо «Мелодія» і телеканалу «Інтер»

27 Грудня 2010
23932
27 Грудня 2010
12:57

Нацрада виставляє на конкурс частоти радіо «Мелодія» і телеканалу «Інтер»

23932
Нацрада виставляє на конкурс частоти радіо «Мелодія» і телеканалу «Інтер»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на позачерговому засіданні 27 грудня вирішила оголосити конкурс на 15 частот мережі радіо «Мелодія» і дві частоти телеканалу «Інтер».

 

Як повідомив на засіданні член Нацради Микола Фартушний, оголошення конкурсу на частоти «Мелодії» стало можливим завдяки рішенню суду, яке скасувало попередню ухвалу про заборону конкурсу.

 

Як повідомляла ТК, 8 грудня Нацрада відмовила АТ «Онікс» (радіо «Мелодія») в продовженні строку дії ліцензії і вирішила виставити 15 частот у 15 містах (основа мережі) на конкурс.

 

«Онікс» оскаржив це рішення Нацради в суді. 14 грудня Харківський окружний адміністративний суд видав ухвалу на забезпечення позову, якою заборонив Національній раді з питань телебачення і радіомовлення вчиняти будь-які дії, пов'язані з оголошенням конкурсу на 15 частот радіомережі «Мелодія».

 

Нацрада подала клопотання про скасування ухвали і сьогодні, 27 грудня, отримала рішення Харківського окружного адміністративного суду, яке задовольнило клопотання і скасувало ухвалу.

 

За словами Миколи Фартушного, у своєму запереченні Нацрада зазначала, що компанія «Онікс» не позбавлена можливості брати участь у конкурсі і може це робити.

 

Що ж до конкурсу на частоти «Інтера», то йдеться про 10 ТВК у Запоріжжі (24 год/добу, 100 Вт) і 23 ТВК у Кам'янці-Подільському Хмельницької області (24 год/добу, 10 Вт).

 

Як повідомила заступник голови Нацради Лариса Мудрак, 23 грудня Нацрада отримала заяву АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорація» (телеканал «Інтер») про відмову від використання зазначених частот. Тепер до ліцензії «Інтера» мають внести відповідні зміни.

 

Оголошення про новий конкурс має бути опубліковане в газеті «Голос України» до Нового року, найімовірніше, 29 грудня.

 

Як писала ТК, 22 грудня Нацрада оголосила конкурс на 11 телевізійних і 111 радіочастот.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23932
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду