На британському ТБ легалізують product placement

21 Грудня 2010
10690
21 Грудня 2010
13:00

На британському ТБ легалізують product placement

10690
На британському ТБ легалізують product placement

У Великій Британії мовникам дозволять розміщувати product placement на національному телебаченні. 20 грудня це офіційно підтвердив британський телекомунікаційний регуляторний орган Ofcom, пише The Guardian.

 

Ofcom розробив правила щодо програм з прихованою рекламою, які набирають чинності 28 лютого 2011 року. Зокрема, телемовників зобов'яжуть під час трансляції попереджувати глядачів про product placement шляхом розміщення спеціальних логотипів. Цей знак з'являтиметься мінімум на три секунди на початку і в кінці програми.

 

Відтепер прихована реклама стане можливою у таких категоріях контенту як фільми (художні та документальні), серіальні проекти (в тому числі мильні опери), розважальні та спортивні проекти.

 

Зазначимо, що product placement й надалі заборонятиметься під час дитячих і релігійних програм. Також не дозволяється вставляти приховану рекламу алкоголю, тютюну, медичних препаратів, продуктів з високим вмістом цукру і азартних ігор.

 

Перед набуттям чинності правил телеканали проведуть кампанію з інформування аудиторії. Також Ofcom збирається розповідати про product placement по радіо.

 

За попередніми підрахунками компанії MirriAd, щорічні прибутки від прихованої реклами сягнуть 150 млн. фунтів стерлінгів (233 млн. доларів).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10690
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду