КНМП закликає білоруську владу звільнити з-під варти журналістів і розслідувати їх побиття (+ЗАЯВА БІЛОРУСЬКИХ ЖУРНАЛІСТІВ)

20 Грудня 2010
20272
20 Грудня 2010
18:25

КНМП закликає білоруську владу звільнити з-під варти журналістів і розслідувати їх побиття (+ЗАЯВА БІЛОРУСЬКИХ ЖУРНАЛІСТІВ)

20272
КНМП закликає білоруську владу звільнити з-під варти журналістів і розслідувати їх побиття (+ЗАЯВА БІЛОРУСЬКИХ ЖУРНАЛІСТІВ)

Київська незалежна медіа-профспілка закликає білоруську владу розслідувати випадки застосування сили проти журналістів та звільнити з-під варти працівників мас-медіа, які були затримані під час розгону демонстрації у Мінську 19 грудня. Про це йдеться у заяві КНМП.

 

«Своєю поведінкою правоохоронні органи створили дуже поганий прецедент як для Білорусі, так і для всіх держав регіону», - сказав голова КНМП Юрій Луканов.

 

Профспілка також висловлює солідарність з білоруськими колегами, які у своїй заяві зазначили, що «співробітники правоохоронних органів, не зважаючи на журналістські посвідчення, грубо та безпідставно порушили професійні права наших колег на безперешкодне збирання інформації».


Як писала ТК, у Білорусі 18 журналістів арештовано, не менш як 20 - побито, один зник безвісти, про це повідомляє Білоруська асоціація журналістів.

 

За повідомленням асоціації, наразі невідома доля фотокореспондента гродненського видання «Magazyn Polski na Uchodzstwie» Аляксєя Салєя. Білоруська асоціація журналістів звернулась до тих, хто знає місце перебування журналіста, проінформувати про нього асоціацію. Нижче наводимо повний текст заяви.

 

 

Заява громадського об'єднання «Білоруська асоціація журналістів»

 

 

Громадське об'єднання "Білоруська Асоціація журналістів" рішуче протестує проти шокуючого факту застосування сили співробітниками міліції проти журналістів і громадських активістів ввечері 19 грудня.

Правоохоронці жорстоко побили наших колег, пошкодили та відібрали професійну апаратуру, не звертаючи увагу на журналістські посвідчення. Постраждали журналісти не лише білоруських ЗМІ, але й акредитовані репортери зарубіжних видань.

 

Після мирної громадської акції на площі Свободи ввечері 19 грудня міліція затримала багатьох журналістів, які висвітлювали ці події. І знову співробітники правоохоронних органів, не заважаючи на журналістські посвідчення, грубо та безпідставно порушили професійні права наших колег на безперешкодне збирання інформації.

 

За інформацією Білоруської асоціації журналістів, щонайменше 20 журналістів були затримані, ще стільки ж були побиті працівниками міліції.
У такий брутальний спосіб влада країни вкотре продемонструвала повну зневагу до базових громадянських та професійних прав.


Білоруська асоціація журналістів рішуче протестує проти форми висвітлення провідними державними електронними ЗМІ мирної громадської акції, яка відбулась ввечері 19 грудня у Мінську. Білоруське суспільство було повністю дезінформовано щодо мети заходу, кількості учасників і їхніх дій, а також жорстокості, з якою діяли працівники міліції під час розгону мирної акції.


Білоруська асоціація журналістів вимагає термінового розслідування всіх випадків насильства щодо журналістів і перешкоджання їхній професійній діяльності, а також притягнення винних до відповідальності.

Ухвалено правлінням громадського об'єднання «Білоруська асоціація журналістів»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20272
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду