Редакцію білоруського видання «Хартія’97» вивезли в КДБ

20 Грудня 2010
26929
20 Грудня 2010
11:25

Редакцію білоруського видання «Хартія’97» вивезли в КДБ

26929
Редакцію білоруського видання «Хартія’97» вивезли в КДБ

20 грудня о п'ятій ранку до офісу опозиційного білоруського видання «Хартія'97» увірвалися бійці спецназу і забрали всіх, хто перебував у редакції, зокрема, головного редактора Наталію Радіну і волонтерів. Журналісти встигли повідомити про напад, після цього зв'язок з редакцією перервався. В останньому повідомленні, яке надіслала Радіна, зазначалося, що вони знаходяться в КДБ. Про це пише Newsru.com.

 

За інформацією сайту «Газета.ru», близько третьої ночі працівники міліції та КДБ прийшли до квартири, де живе Наталія Радіна, у цей час там знаходилася її мати. Один правоохоронець у формі та четверо працівників КДБ в штатському оглянули квартиру, спитали, де журналістка та пішли.

 

Увечері 19 грудня Наталія Радіна була жорстоко побита під час розгону демонстрації в центрі Мінська. Омонівці били її по голові ногами і щитами.

 

Наразі доля Наталії Радіної та інших працівників редакції невідома.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26929
Читайте також
07.01.2011 09:55
Валерій Каліновський, «Радіо Свобода»
33 825
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду