У Мінську представники спецслужби побили журналістів (ДОПОВНЕНО)

19 Грудня 2010
13671
19 Грудня 2010
22:09

У Мінську представники спецслужби побили журналістів (ДОПОВНЕНО)

13671
У Мінську представники спецслужби побили журналістів (ДОПОВНЕНО)

У Мінську, де проходять акції протесту з вимогою проведення нових виборів без участі чинного глави держави Олександра Лукашенка, представники спецслужби напали на колону протестувальників, повідомляє «Еврорадио».

 

За цією інформацію, напад вчининили на колону, що на чолі з одним із кандидатів у президенти Володимирем Некляєвим, рухалася у напрямку центральної Жовтневої площі міста. Поряд з опозиціонерами перебували кореспонденти. Як зазначено у повідомленні «Еврорадио», під час сутички представники спецслужби побили журналістів, зокрема, фотокореспондентку Юлію Дорошкевич та кореспондента The New York Times Джона Хілла. За даними інформагенції «Белапан», у журналістів відібрали камери і мобільні телефони. Інформації про затримання працівників медіа наразі немає. Самого Некляєво шпиталізовано з діагнозом «черепно-мозкова травма».

 

Як повідомляє РІА «Новости», у конфлікті брали участь саме представники міліції, які звинувачують опозиціонерів у тому, що ті напали на міліціонерів, які не мали при собі ані зброї, ані спецзасобів. За цією інформацією, кілька працівників міліції внаслідок отрианих травм перебувать у лікарні. За даними білоруських ЗМІ, задіяні у сутичці з опозиціонерами люди були одягнені у штатський одяг. 

 

 

 

За інформацією УНІАН на 20-ту годину неділі, 19 грудня, до центру Мінська стягували  військових. У дворах вулиць, прилеглих до Жовтневої площі і проспекту Незалежності, перебували вантажівки з військовослужбовцями, а також військова техніка. Навколо Жовтневої площі також зафіксовано значну кількість легкових міліційних автомобілів. У напрямку площі рухалися люди з металевими турнікетами. Рух по центральному проспекту Мінська було перекрито.

 

ТК інформуватиме про подальший перебіг подій.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://belapan.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13671
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду