Нацрада обрала представниками в регіонах помічника Мудрак і протеже черкаського губернатора

16 Грудня 2010
23578
16 Грудня 2010
11:58

Нацрада обрала представниками в регіонах помічника Мудрак і протеже черкаського губернатора

23578
Нацрада обрала представниками в регіонах помічника Мудрак і протеже черкаського губернатора

Національна рада на засіданні 15 грудня обрала своїх представників у місті Києві, Волинській, Донецькій і Черкаській областях. З ними укладуть строковий договір на чотири роки. Представника у Київській області Нацрада не змогла призначити

 

За словами голови конкурсної комісії Лариси Мудрак, загалом на 5 посад претендували 25 осіб. Конкурсна комісія за результатами письмового іспиту і співбесіди рекомендувала по дві кандидатури на кожну посаду, за винятком Черкаської області.

 

Представником Нацради в Києві став помічник-консультант заступника голови Нацради Лариси Мудрак Олег Александров. За освітою він журналіст (КДУ ім. Шевченка). Працював у Міністерстві надзвичайних ситуацій, у Секретаріаті президента - головним консультантом відділу підготовки інформаційних матеріалів про діяльність президента і заступником керівника Головної служби інформаційної політики, яку очолювала Лариса Мудрак.

 

Він переміг Олександра Мироненка - екс-представника Нацради в Херсонській області, екс-генпродюсера ТРК «Ваше радіо» (Херсон), нині виконавчого директора ТРО «Софія» (Херсон).

 

Представником у Волинській області став екс-заступник голови Волинської облдержадміністрації Степан Родич, також журналіст за освітою (Львівський держуніверситет). Працював у різних місцевих газетах, зокрема був головним редактором обласної газети «Горинь» (Рівне), потім пішов у політику.

 

Його конкурентом у фінальній стадії конкурсу на посаду була спеціаліст першої категорії секретаріату представника у Волинській області Ірина Корольчук, яка останні півроку фактично виконувала обов'язки представника.

 

Представником у Донецькій області обрали Мирославу Калюжну. Вона за освітою історик і аудитор (Донецький держуніверситет), працювала, зокрема, заступником гендиректора видавничо-рекламного концерну «Принц», генеральним директором телекомпаній «Новий кабельний», гендиректором ТРК «Донецьк ФМ», заступником президента ТРК «Віко».

 

У відборі вона перемогла Наталію Винокурову - співробітницю секретаріату представника Нацради в Донецькій області, екс-програмного директора телестудії «Астра ТБ» (канал КРТ).

 

На посаду представника в Черкаській області всього було подано дві заявки - від підприємця Олексія Чернишова та екс-представника Нацради в Черкаській області Алли Демченко. Але, за словами Лариси Мудрак, конкурсна комісія рекомендувала до відбору тільки одного пана Чернишова, тому що «взаємини Алли Демченко з апаратом і Національної ради були конфліктні, були судові розгляди». Пані Демченко в розмові з ТК це спростувала, зазначивши, що судові позови з боку мовників стосувалися не її роботи, а рішень Нацради.

 

У результаті представником став Олексій Чернишов. Він за освітою військовий, юрист (Волинський університет), служив у збройних силах, нині є приватним підприємцем. Інформації про його досвід роботи у сфері медіа на засіданні Нацради не прозвучало. На запитання ТК, чи має він такий досвід, пані Мудрак відповіла, що «він консультував на рівні громадських організацій як юрист». «У нього є лист підтримки від голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба», - наголосила вона.

 

У Київській області до фіналу відбору пройшли Лілія Боровських - екс-представник Нацради у Харківській області, у Київській області, нині редактор відділу політики телекомпанії АТМ (Харків), а також Іван Міглазов - екс-продюсер ТРК «Новий Донбас», нині директор ТРК «Фінфорт-ТБ» (Донецьк), засновник ІА «Київ-медіа». Але жоден з них не набрав п'яти голосів, тому представника в Київській області Нацрада так і не обрала.

 

Як писала ТК, помічник-консультант першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко Оксана Левчук очолила контрольно-аналітичне управління Національної ради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23578
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду