Телеканал ZIK: суд заборонив ефір програми журналістських розслідувань, навіть не ознайомившись з її змістом

15 Грудня 2010
31343
15 Грудня 2010
19:30

Телеканал ZIK: суд заборонив ефір програми журналістських розслідувань, навіть не ознайомившись з її змістом

31343
Телеканал ZIK: суд заборонив ефір програми журналістських розслідувань, навіть не ознайомившись з її змістом

Галицький районний суд Львова заборонив трансляцію 15.12.2010 року  програми журналістських розслідувань «Хто тут живе?, навіть не ознайомившись із її змістом. Про це ТК повідомили у керівництві телеканалу ZIK.

 

Суд своєю ухвалою (про забезпечення позову, суддя Ванівський О.М.) заборонив «проводити 15.12. 2010 р. та/чи в будь-який інший день програми на телеканалі ZIK, створювати сюжети, передавати (поширювати) їх в ефір та/чи через інші засоби масової інформації без його згоди - до набрання законної сили рішення суду у даній справі».

 

Позивачем у справі виступив начальник ДТГО «Львівська залізниця» Богдан Піх, який був запрошений на прямий ефір програми «Хто тут живе?». У позовній заяві пан Піх просив визнати незаконними дії, пов'язані із збором, зберіганням та використанням шляхом створення сюжетів без його згоди та згоди його родини про його особисте життя і сімейне життя його родини.

 

Рішення було винесене протягом однієї доби з часу подання позову і без запрошення представників телеканалу ZIK.

 

Суд не просив телеканал надати для перегляду сюжети журналістського розслідування, які він пізніше своєю ухвалою заборонив до демонстрації в ефірі.

 

За словами ведучого програми Дмитра Добродомова, пан Піх також не бачив жодного сюжету про себе, хоча йому пропонували їх подивитись до ефіру.

 

Керівництво телеканалу наголошує, що отримало ухвалу суду неофіційним шляхом (з рук радника Піха), офіційного вручення документу не було, тому програма вийде в ефір о 21:30, як і заплановано.

 

Юрист інституту медіаправа Ігор Розкладай прокоментував ситуацію так: «Ч.1 ст.278 ЦК дозволяє суду заборонити розповсюдження інформації, якщо порушене особисте немайнове право фізичної особи, у т.ч. у телепередачі, що готується до випуску. При цьому потрібно встановити факт порушення особистого немайнового права».

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31343
Читайте також
18.11.2010 16:24
Василь Плахтій, газета «Експрес»
47 832
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
молодцы
4873 дн. тому
Молодцы! Так держать! Кстати, ничего "особистого" сюжеты не содержали, так что решение суда в мусор, а судью перевести постjвым милиционером на улицы Горловки
Otar Dovzhenko
4873 дн. тому
Програма таки вийшла http://ziktv.com.ua/projects/whoknows/hto-tut-zhive-za-15-grudnya-zaprosheniy-gist-nachalnik-lvivskoyi-zaliznitsi-i-deputat-lvivskoyi-oblasnoyi-radi-bogdan-pih/
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду