Нацрада оголосила конкурс на вільні телерадіоканали, в тому числі на частоту ТРК «Київ»

15 Грудня 2010
17787
15 Грудня 2010
17:16

Нацрада оголосила конкурс на вільні телерадіоканали, в тому числі на частоту ТРК «Київ»

17787
Нацрада оголосила конкурс на вільні телерадіоканали, в тому числі на частоту ТРК «Київ»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 15 грудня прийняла рішення про оголошення конкурсу на вільні телерадіоканали і затвердила конкурсні умови.

 

На конкурс виставляють такі радіочастоти:

- вільні відрізки мовлення на 28 радіочастотах нижнього УКХ- і ФМ-діапазонів на мережі УР-1;

- вільні відрізки мовлення на 6 радіочастотах;

- 4 частоти, від яких відмовилися мовники або Нацрада відмовила їм у продовженні ліцензій;

- 73 нові частоти з резерву Національної ради;

 

а також такі телевізійні канали:

- 2 канали, де компаніям відмовлено в продовженні ліцензії (у тому числі 30 ТВК в місті Києві, на якій мовить ТРК «Київ»);

- відрізки мовлення на 3 каналах, де зменшено обсяги мовлення за зверненнями ТРК;

- вільні відрізки на 6 каналах, які вже раніше виставлялися на конкурс.

 

Підсумки конкурсу будуть підбиті через два місяці після офіційного оголошення конкурсу в пресі.

 

Конкурсний збір становитиме 10% від максимальної суми ліцензійного збору.

 

У конкурсних умовах Нацрада записала, зокрема, що претенденти мають обов'язково транслювати соціально важливі програми і не менше одного випуску новин із сурдоперекладом (для загальнонаціональних мовників), обов'язково транслювати дитячі програми і вести мовлення українською мовою згідно із законодавством або відповідно до чинних ліцензій (для всіх претендентів).

 

Для 30 ТВК у Києві визначені особливі конкурсні умови: обов'язкове розміщення соціально важливих та інформаційно-аналітичних програм, культурно-мистецьких і науково-просвітницьких програм, дитячих програм, обсяг ведення програм українською мовою - відповідно до законодавства, здійснення мовлення без використання логотипів інших мовників.

 

Нагадаємо, Нацрада відмовила ТРК «Київ» у продовженні строку дії ліцензії на мовлення з використанням 30 ТВК 10 листопада і вирішила виставити частоту на конкурс. При цьому регулятор не гарантує столичній телекомпанії перемогу в конкурсі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17787
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зритель
4851 дн. тому
На конкурс виставляють такі радіочастоти: - вільні відрізки мовлення на 28 радіочастотах нижнього УКХ- і ФМ-діапазонів на мережі УР-1; - вільні відрізки мовлення на 6 радіочастотах; - 4 частоти, від яких відмовилися мовники або Нацрада відмовила їм у продовженні ліцензій; - 73 нові частоти з резерву Національної ради; А где можно список увидеть этих частот???
sl_interpreter
4852 дн. тому
"не менше одного випуску новин із сурдоперекладом (для загальнонаціональних мовників)" а чому тільки для загальнонаціональних? КИЇВ - такий собі канал, а із сурдоперекладом транслював по 2 години ефіру на день (і це без повторів)!
Qcumber
4852 дн. тому
Частоти ТРК Київ всеодно віддадуть Інтер Медіа Группі. З такою владою я просто невірю в чесність всього цього...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду