Миколаївські депутати заборонили пресі ходити залою, фотографувати зі спалахом та записувати без дозволу

9 Грудня 2010
19178
9 Грудня 2010
19:56

Миколаївські депутати заборонили пресі ходити залою, фотографувати зі спалахом та записувати без дозволу

19178
Миколаївські депутати заборонили пресі ходити залою, фотографувати зі спалахом та записувати без дозволу

Депутати Миколаївської міської ради прийняли сьогодні регламент, у якому обмежили права журналістів, повідомляє УНІАН.

 

Зокрема, цим документом депутати залишили за собою право проводити закриті засідання й обмежили права журналістів, які висвітлюють роботу міської ради.

 

Так, у пункті 4 статті 2 «Основні принципи діяльності міської ради» сказано: «За рішенням міської ради, прийнятим більшістю голосів від загального складу ради, можуть проводитися закриті пленарні засідання міської ради».

 

У цій же статті, в пункті 8 «Обов`язки представників засобів масової інформації» йдеться: «В час проведення пленарних засідань і засідань президії перебувати в залах на місцях, відведених для працівників ЗМІ, дотримуватися встановленого порядку, залишати сесійний зал (під час роботи сесії міської ради) лише у разі крайньої необхідності; не заважати роботі депутатів міської ради, інших присутніх (а саме: фотографувати зі спалахом, необмежено пересуватися по залу, встановлювати засоби для зйомки перед виступаючими тощо); не допускати проведення інтерв`ю шляхом зйомок і записів всупереч волі депутата міської ради або посадовця міської ради...».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19178
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Роман Головенко
4879 дн. тому
В таких обов'язках нема нічого надмірного, а щодо закритих засідань ради, то проводити їх і так дозволяє Закон Про місцеве самоврядування
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду