ТРК «Мобільний канал» теж подала заявку на провайдерство цифрової мережі. Завтра Нацрада визначить провайдера

7 Грудня 2010
18069
7 Грудня 2010
16:04

ТРК «Мобільний канал» теж подала заявку на провайдерство цифрової мережі. Завтра Нацрада визначить провайдера

18069
ТРК «Мобільний канал» теж подала заявку на провайдерство цифрової мережі. Завтра Нацрада визначить провайдера

8 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має намір визначити провайдера загальнонаціональної цифрової телемережі у складі мультиплексів МХ-1, 2, 3 та 5. Відповідне питання міститься в порядку денному завтрашнього засідання.

 

Так, Нацрада планує визначити порядок ліцензування та нарахування ліцензійного збору за видачу ліцензії цифрового провайдера, розглянути пропозиції суб'єктів господарювання щодо розбудови мережі, зокрема пропозиції ТОВ «Зеонбуд» і ТОВ «ТРК "Мобільний канал"», та видати ліцензію провайдеру.

 

Нагадаємо, ТОВ «Зеонбуд» станом на 1 грудня було єдиною компанією, що подала заявку (термін сплив 27 листопада).

 

Але, як нині повідомив ТК голова Нацради Володимир Манжосов, ТОВ «ТРК "Мобільний канал"» також встигло подати заявку. «Ми отримали документи по пошті від компанії "Мобільний канал". Вони їх відправили в останній чи передостанній день прийому документів, тож вони до нас надійшли пізніше. Але в цьому пакеті документів немає банківської гарантії, є лише договір з компанією-постачальником обладнання. Та оскільки документи надійшли, ми їх будемо розглядати відповідно до процедури», - сказав він.

 

Інших заявок, за словами пана Манжосова, Нацрада більше не має.

 

За даними Державного реєстру ТРО, власниками ТОВ «ТРК "Мобільний канал"» є ТОВ «Унікомм» (Київ) і ПП «Юридична фірма "Економіко-правовий центр"» (Київ), генеральним директором - Олексій Недашківський. Юридична адреса ТРК «Мобільний канал» - вул. Струтинського, 6, у Києві, за якою знаходиться й один із засновників - юридична фірма «Економіко-правовий центр».

 

Зауважимо, що раніше, до літа 2010 року, по вул. Струтинського, 6 було зареєстроване ТОВ «Телерадіокомпанія "Реал Естейт ТВ"» (телеканал Real Estate TV) - один з каналів медіагрупи 4TV Едуарда Прутніка.

 

Директор ТОВ «Капіталінвест» Олександр Ільяшенко (керує медійними активами Едуарда Прутніка) сказав ТК, що ТРК «Мобільний канал» жодним чином не пов'язана з медіабізнесом Едуарда Прутніка. «Я вперше чую про цей канал. Ніякого стосунку [до нас] він не має», - додав він. Так само до них, за словами пана Ільяшенка, не має стосунку інший заявник - ТОВ «Зеонбуд».

 

Як відомо, компанія Едуарда Прутніка «Капіталінвест» є одним із власників ТОВ «Українська цифрова телемережа» - провайдера мультиплексу МХ-4.

 

Нагадаємо, ТРК «Мобільний канал» подавала заявку на провайдера МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 у 2008 році та повторно у 2009 році. Обидва рази Нацрада не змогла визначити провайдера.

 

Також Нацрада 8 грудня планує внести зміни до свого рішення № 1712 від 5 грудня 2007 року, яким вирішила створити цифрову телемережу МХ-4 у стандарті DVB-T (MPEG-4), розподілила ТВК за певними синхронними зонами, та звернулася до суб'єктів інформаційної діяльності за пропозиціями розбудови мережі.

 

Як писала ТК, власником ТОВ «Зеонбуд» є кіпрська компанія Planbridge Limited. За словами представників «Зеонбуду», за нею стоїть «консорціум приватних інвесторів». Тим часом за інформацією агенції «Інтерфакс-Україна», власником «Зеонбуду» є київське ТОВ «КПН», яке, у свою чергу, належить Omni International Ventures Ltd (Британські Віргінські острови). Omni International Ventures до 2006 року володіла акціями ВАТ «Донецькобленерго» (17,62%), нині володіє 15,3% акцій ВАТ «Запоріжкокс», а також фігурувала в угоді з купівлі холдингом СКМ київського ЦУМу як один з акціонерів ВАТ «Київський центральний універмаг». Omni International Ventures також є серед власників ТОВ «Науково-комерційне товариство "Данко"» (Донецьк).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18069
Читайте також
16.11.2010 17:22
Евгения Продаева
, Марьяна Закусило
26 189
27.10.2010 17:23
Ольга Большакова, для «Детектор медіа»
48 779
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду