Концерн РРТ відсудив у НТКУ 8 млн гривень

24 Листопада 2010
19372
24 Листопада 2010
11:36

Концерн РРТ відсудив у НТКУ 8 млн гривень

19372
Концерн РРТ відсудив у НТКУ 8 млн гривень

Вищий господарський суд відхилив касацію Національної телекомпанії України, яка домагалася відміни рішень судів нижчих інстанцій, які зобов'язували компанію виплатити Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення понад 8 млн гривень боргу за надані послуги. Про це повідомляє «proIT».

 

У липні 2009 року Концерн звернувся з позовом до НТКУ і попросив зобов'язати відповідача підписати акти прийому наданих послуг відповідно до угоди за грудень 2009 року і акти прийому наданих послуг відповідно державному контракту від 25 лютого 2009 за жовтень-грудень 2009 року і стягнути з Держкомтелерадіо і НТКУ  заборгованість за надання телекомунікаційних послуг у вересні-грудні 2009 року у розмірі 8,3 млн грн., з яких 8,2 млн грн. - основний борг і 136 тис. грн. пеня.

 

До участі у розгляді справи в якості другого відповідача був залучений Держкомтелерадіо, а в якості третього - Кабмін.

 

У грудні 2009 року НТКУ звернулася до Концерну із зустрічною вимогою про визнання недійсною додаткової угоди до державного контракту від 25 лютого 2009 року.

 

Рішенням господарського суду Києва від 27 травня 2010 і постановою Київського апеляційного господарського суду від 27 липня 2010 з НТКУ стягнули на користь Концерну 8,2 млн грн. заборгованості і 136 тис. грн. пені. У задоволенні зустрічного позову відмовлено повністю.

 

Як повідомив у коментарі ТК генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф, НТКУ не погоджується з ухваленими судовими рішеннями по цій справі, так як фактично цей борг виник у зв'язку з невиконанням державою своїх зобов'язань за державним контрактом на трансляцію та розповсюдження програм НТКУ. «Наразі юристами НТКУ готується низка заходів, направлених на вирішення зазначеного питання», - сказав Єгор Бенкендорф.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19372
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду