Мінкульт і кіностудія Довженка почали відкривати цифрові кінотеатри в районах і селах України

22 Листопада 2010
15167
22 Листопада 2010
16:03

Мінкульт і кіностудія Довженка почали відкривати цифрові кінотеатри в районах і селах України

15167
Мінкульт і кіностудія Довженка почали відкривати цифрові кінотеатри в районах і селах України

18 листопада міністр культури і туризму Михайло Кулиняк відкрив цифровий кінотеатр у місті Ківерці (Волинська область), повідомляє Міністерство культури і туризму.

 

Новий кінотеатр відкрито в рамках реалізації проекту з відновлення мережі районних та сільських кінотеатрів, який передбачає переоснащення кінотеатрів цифровими технологіями і який розроблено завдяки співпраці Міністерства культури і туризму та кіностудії художніх фільмів ім. Олександра Довженка.

 

Згідно з інформацією про проект на сайті міністерства, зараз в Україні нараховується всього 180 кіноекранів. Але при населенні 46 млн осіб Україні необхідно мати як мінімум 1-2 тисячі. Проект передбачає відкриття понад 1500 цифрових кінотеатрів у селах та в районних центрах упродовж наступних двох-трьох років.

 

Кінотеатри планують організовувати на базі центрів дозвілля. Через технічного оператора (кіностудію ім. Довженка) на договірних засадах селищний кінотеатр зможе отримати кінообладнання та підключити його до системи розповсюдження цифрового контенту - кінофільмів, шоу, спортивних програм тощо.

 

«Завдяки цьому проекту Україна піде в одному напрямку з країнами Європи - Норвегією, Швецією, Нідерландами, Німеччиною - які вже реалізували або реалізовують подібні проекти з облаштування цифрових кінотеатрів у невеликих містах», - заявляють у міністерстві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15167
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду