Медіагрупа «Україна» хоче запустити декілька кіноканалів

19 Листопада 2010
15579
19 Листопада 2010
15:32

Медіагрупа «Україна» хоче запустити декілька кіноканалів

15579
Медіагрупа «Україна» хоче запустити декілька кіноканалів

Медіагрупа «Україна» розглядає можливість запуску декількох кіноканалів. Про це ТК сказала директор з розвитку медійного напрямку бізнесу компанії СКМ Катерина Лапшина.

 

«Тематика цих каналів залежить від того, що нам дозволить ринок», - сказала вона. Розглядаються кілька варіантів назви, остаточно їх озвучать вже на етапі запуску.

 

Дата запуску першого кіноканалу поки не відома (раніше заявляли про осінь 2010 року). Зі слів пані Лапшиної, це відбудеться, щойно канал отримає ліцензію. «Ми заручники ситуації з ліцензією і зараз чекаємо можливості оплатити ліцензійний збір», - сказала вона (як відомо, чинна редакція статті 31 закону «Про телебачення і радіомовлення» не передбачає механізм визначення розміру ліцензійного збору за супутникову ліцензію).

 

Також у першочергових планах групи - запуск до кінця 2010 року телеканалу «Футбол+», проліцензованого у вересні 2010 року (хоча на момент ухвалення рішення про цю ліцензію так само було не визначене питання ліцензійного збору).

 

Окрім лінійки кіноканалів і другого футбольного (у групі вже мовить канал «Футбол»), компанія розглядає також можливість запуску жіночого та молодіжного, про що вже раніше писала ТК. Який із цих напрямків буде пріоритетним, залежатиме від розвитку ринку, каже Катерина Лапшина. «Найбільш важливо, щоб продукт, який ми робимо, був своєчасним. Тому все залежить від того, яким буде ринок наступного року. Зараз рекламний ринок на наступний рік у процесі формування, останні два місяці будуть найважливішими і зараз ми ведемо переговори з потенційними партнерами і рекламодавцями, щоб зрозуміти, який контент буде найбільш цікавим і рекламодавцям, і глядачам», - пояснила вона.

 

Серед пріоритетів компанії СКМ у напрямку медійного бізнесу на наступний рік - запуск нішевих каналів, інтернет-проектів та продакшну.

 

Щодо запуску продакшн-хаусу пані Лапшина зазначила, що виробнича структура зараз формується, про її стратегію, конфігурацію, а також хто її очолить, буде відомо на початку 2011 року.

 

Як повідомляла ТК, запуск інформаційного каналу «Новини» перенесено на 2011 рік.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15579
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ofilka
4896 дн. тому
ну чого, мені подобається ))
Otar Dovzhenko
4897 дн. тому
Медіагрупа «Україна» починає бути смішною зі своїми «запусками». Запустіть уже нарешті ну хоч щось :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду