У США через web-сервіси падає популярність кабельного телебачення

19 Листопада 2010
15138
19 Листопада 2010
09:21

У США через web-сервіси падає популярність кабельного телебачення

15138
У США через web-сервіси падає популярність кабельного телебачення

Кількість американців, які мають підключення до кабельного ТБ, зменшилася найбільше за останні 30 років. Про це повідомляє видання The Financial Times, посилаюсь на дані дослідницької компанії SNL Kagan.

 

Загальна кількість передплатників ТВ-сервісів, що їх надають кабельні, супутникові та телекомунікаційні оператори, знизилася у третьому кварталі на 119000 - у порівнянні з ростом на 346000 в аналогічному періоді 2009 року.  Проте тоді як телеком- та супутникові оператори додали собі передплатників, кабельні оператори втратили 741000 клієнтів.

 

Такі цифри, пише Financial Times, говорять про те, що одна з найбільших фобій телевізійної індустрії стає реальністю - завдяки поступовому переходу глядачів на web-платформи. Перш за все, мова йде про Hulu та Netflix. Дивайси типу iPad також можуть посилити відтік користувачів традиційних мультиканальних платформ. Дослідження The Diffusion Group - компанії, що спеціалізується на пошукових технологіях - виявило, що понад третину користувачів iPad готові відмовитися від передплати на платне ТБ протягом наступних шести місяців.

 

Ян Олгайсон, старший аналітик SNL Kagan, каже, що стає дедалі важче ігнорувати вплив web-сервісів на індустрію платного ТБ, «особливо коли бачиш падіння у ті періоди року, які зазвичай дають найбільше зростання підключень».

 

Кабельна індустрія продумує різні способи захисту від відтоку передплатників. Наприклад, компанія Comcast надає послугу TV Everywhere, яка дозволяє передплатникам дивитися канали і програми і онлайн, і через кабельні бокси.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15138
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду